«Ένα νέο παιδί από τα Σεπόλια έχει φτάσει στην κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ, είναι πλέον ο πολυτιμότερος παίκτης στον κόσμο» σχολίασε ο υποψήφιος βουλευτής της Α' Αθήνας για την ανάδειξη του Αντετοκούνμπο ως MVP στο NBA. 

«Ένα παιδί αγωνιστής της ζωής, όπως και ο πατέρας, η μητέρα του και τα αδέρφια του. Ένα παιδί που πουλούσε cd στα Σεπόλια για να ζήσει η οικογένειά του. Έχει παλέψει πολύ. Δεν είναι μόνο το ταλέντο του, έχει κάνει χιλιάδες ώρες προπόνηση, βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι, από χρονιά σε χρονιά» είπε ο Βασίλης Κικίλιας σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

«Αποτελεί παράδειγμα για όλα τα παιδιά σε όλο τον κόσμο και ειδικά στην Ελλάδα, ότι δεν υπάρχει οροφή στο όνειρο και στις φιλοδοξίες ενός νέου που θέλει να προσπαθήσει, που βάζει πολλή σκληρή δουλειά δίπλα στο ταλέντο του» σημείωσε.

«Είμαι δε πολύ υπερήφανος που ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με προσωπικές του ενέργειες, όπως και του Ευριπίδη Στυλιανίδη, μπόρεσε να δώσει την ελληνική υπηκοότητα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και αυτός να ταξιδέψει στην Αμερική και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.