«Εγώ την ταινία του Βαρουφάκη να πάω να τη δω; Έχω δύο ώρες στη ζωή μου, από τις οποίες ελάχιστες μου περισσεύουν για να περάσω καλά και θα πάω να ξαναζήσω την εποχή του βαρουφάκειου εφιάλτη από την αρχή δια χειρός Γαβρά. Πιστέψτε με στα αλήθεια προτιμώ να βγάλω βόλτα τον σκύλο μου», είπε η βουλευτής του ΚΚΕ.

Η κυρία Κανέλλη αναφέρθηκε στην υπόθεση Novartis και την πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αναφέροντας πως δεν είναι κατά της διενέργειάς της, ωστόσο, ως νομικός είπε πως είναι πολύ επιφυλακτική.

«Ποιος φεύγει αν στον τόπο του τα πράγματα πάνε καλά; Δηλαδή οι Έλληνες που έχουν φύγει γιατί πεινάγανε και δεν είχαν δουλειά είναι brain drain ενώ οι πρόσφυγες που έρχονται εδώ είναι οικονομικοί μετανάστες που μας απειλούν», ανέφερε η κυρία Κανέλλη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ.

«Όταν είσαι από την Ελλάδα και μεταναστεύεις γιατί δεν έχει να φας και δεν έχεις δουλειά είναι brain drain. Αλλά δεν έχει brain drain η Συρία με πέντε εκατομμύρια πρόσφυγες ούτε το Αφγανιστάν. Γιατί ως γνωστόν υπερήλικες έρχονται από το Αφγανιστάν, δεν έρχονται οι νέοι. Ενώ οι Έλληνες μετανάστες είναι νέοι. Τα πουλάκια μου τα δυστυχισμένα που φύγανε από εδώ γιατί δεν είχανε να φάνε θα παντρευτούν μία Ρωσίδα, μία Γερμανίδα, μία Βελγίδα, μία Γαλλίδα, θα κάνουν οικογένειες στη Γαλλία, θα φορολογούνται ως Ευρωπαίοι πολίτες και θα λένε αυτό που λέει ο Βαρουφάκης “εγώ έχω τα λεφτά μου έξω γιατί πληρώνω από αυτά τους φόρους”».