Ο κ. Πατούλης φωτογραφήθηκε κάτω από μία αφίσα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για το τριήμερο κομματικό φεστιβάλ και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα αναφέρει μέσω Twitter: «Κύριε Τσίπρα, δώστε εντολή να σταματήσει άμεσα η αφισορύπανση της Αττικής. Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες για να προβάλλει τις δράσεις της χωρίς να ρυπαίνει τις πόλεις μας, με σεβασμό στην ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας».

Μιλώντας την Πέμπτη στον ΣΚΑΙ ο κ. Πατούλης ανέφερε πως θα «καθαρίσει» η Αττική από τις αυθαίρετα τοποθετημένες αφίσες.

«Έχουμε κάνει μια εκστρατεία μέχρι την Παρασκευή» είπε ο κ. Πατούλης. «Μετά δεν θα ξηλώνουν τις αφίσες αλλά θα στέλνουν το φάκελο στον Εισαγγελέα», πρόσθεσε.

«Απαγορεύεται η αφισοκόλληση. Πρέπει να γίνουμε περιφέρεια Ευρώπης και αυτό αφορά προφανώς και τα κόμματα, που τα ίδια έχουν ψηφίσει στη Βουλή τους νόμους», τόνισε.

Σημειώνεται ότι η αφισοκόληση των νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ ήδη προκάλεσε και πολιτική αντιπαράθεση, με την Νέα Δημοκρατία να καταγγέλλει την Αξιωματική Αντιπολίτευση για υποκρισία: «Οι ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ξεχειλίζουν από περιβαλλοντική ευαισθησία. Θρηνούν για τον Αμαζόνιο και την κλιματική αλλαγή και την ίδια στιγμή γεμίζουν με αφίσες τους δρόμους της Αθήνας!».