Σε σχόλιό της στο Facebook, η κ.Κασιμάτη έγραψε με αφορμή λάθος της ΕΡΤ, που εμφάνιζε την Ντόρα Μπακογιάννη ως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Η διεύρυνση γκαζώνει Μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι».

Στην αναφορά αυτή αντέδρασε έντονα η ΠΟΑΣΥ, η οποία με εκτενή ανακοίνωσή της «καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Βουλευτή Β´ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, κας Νίνας ΚΑΣΙΜΑΤΗ, η οποία απρόκλητα και άστοχα χρησιμοποίησε σε δημόσια ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το γνωστό, θλιβερό, συκοφαντικό και εξευτελιστικό για τους αστυνομικούς απολιθωμένο "σύνθημα"!».

Μέσω Twitter, επίσης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα, την διαγραφή της κυρίας Κασιμάτη.

Η Νίνα Κασιμάτη απάντησε αργά το απόγευμα με επιστολή της προςε την ΠΟΑΣΥ, στυην οποία σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «με έκπληξη διάβασα τη σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, όπου με κατηγορείτε για μια γνωστή στερεοτυπική φράση, η οποία έχει καθιερωθεί στην ελληνική κοινωνία, και ειδικότερα στις νεότερες γενιές, για τις θλιβερές, αλλά υπαρκτές, εξαιρέσεις συναδέλφων σας που κάνουν παράνομη χρήση βίας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τους Νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Η κ. Κασιμάτη προσθέτει: «η έκπληξη έγκειται στο ότι, όπως και οι ίδιοι παραδέχεστε, αυτή τη φράση τη χρησιμοποίησα ως μέρος σκωπτικού σχολίου μου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατά τη διάρκεια άσχετου διαλόγου για άλλο ζήτημα, που προδήλως καμία σχέση δεν είχε ούτε καταφερόταν αντικειμενικά και υποκειμενικά στο αστυνομικό σώμα, όπως επίσης εσείς περιγράφετε, άρα και δεν συνιστά έκφραση της αντίληψής μου για την ΕΛ.ΑΣ. όπως την εκλάβατε, και γι’ αυτό λυπάμαι για τη χρήση της και την παρεπόμενη παρερμηνεία της».