Λίγο πριν τις 14:00 και άρτι επιστρέψας από το Ανήλιο Ιωαννίνων που πέρασε 3 μέρες ξεκούρασης, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ανοιχτός για συζητήσεις, αλλά δεν άνοιξε τα χαρτιά του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Χρόνος υπάρχει ακόμα. Είμαι πιο κοντά σε απόφαση χωρίς ωστόσο να έχω αποφασίσει ακόμα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ως προς τα εθνικά θέματα, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η Τουρκία είναι διπλωματικά απομονωμένη, αλλά τόνισε ότι πάντα υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας. «Η Χάγη είναι μόνο για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ», είπε, ενώ για τα αμερικανικά αεροπλάνα F-35 ανέφερε ότι, αν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες, θα το εξετάσουμε σοβαρά να αγοράσουμε. «Είναι τα πιο έτοιμα και τα πιο σύγχρονα της αγοράς», τόνισε.

«Θέλουμε πολιτική λύση στην εμφύλια διαμάχη που να την αγκαλιάζει η Ε.Ε. και για εμάς κόκκινη γραμμή είναι όποιο καθεστώς προκύψει να ακυρώσει τη Συμφωνία με την Τουρκία», είπε για τη Λιβύη.

«Δεν θα συναντηθώ με πολιτικούς αρχηγούς. Η πρόταση που ετοιμάζω είναι πολύ κοντά σε αυτά που έχω ακούσει από το ΚΙΝΑΛ», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Δεν θεωρώ ότι είναι εύκολες οι 200 ψήφοι, αλλά, αν χρειαστεί, θα ψηφιστεί και από 158. Εκλογές σε κάθε περίπτωση θα γίνουν το 2023», προσέθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις μέρες των Χριστουγέννων που πέρασε εκτός των τειχών, εξαίροντας την ομορφιά του τοπίου των Ιωαννίνων, ενώ αποκάλυψε ότι διάβασε δύο βιβλία αυτές τις μέρες. Το «Blueprint» (αποτύπωμα) του Nicholas Christakis και το “The age if surveillance capitalism” της Σοσάνα Ζούμποφ.