Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξελέγη πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους ενώ απουσίασαν έξι βουλευτές, όλοι δικαιολογημένα, πλην του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ζουράρις λέγεται ότι είχε ενημερώσει πως θα απουσιάζει από τη σημερινή διαδικασία για λόγους υγείας. Όμως, όταν σήκωνε το τηλέφωνό του, έλεγε πως είναι σε…σύσκεψη. Προφανώς, είχε αποφασίσει να μην ψηφίσει την κυράι Σακελλαροπούλου και δημιούργησε αμηχανία στο κόμμα του. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία» κινείτο εκτός κομματικής γραμμής και είχε προτείνει για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα την αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου.Ο Κώστας Ζουράρις επανέφερε την πρόταση που είχε κάνει το 2015 σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στην αρχαιολόγο Αγγελική Κοτταρίδη και στην ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου, νυν αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωσή του ο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η μεν Αγγελική Κοτταρίδη θεωρείται διεθνώς ως η λαμπροτέρα ερευνήτρια της μεγαλαλεξανδρινής και ελληνιστικής περιόδου, αναδεικνύουσα τις ελληνιστικές πόλεις έως και εντός της Σαουδικής Αραβίας και με παγκόσμιο κύρος την ελληνική επιστημοσύνη της. Η δε Βούλα Πατουλίδου, για την οποία δεν γκρεμίσαμε τα τείχη, τότε, όρθωσε την ιδρυτική «Ολύμπου μαρμαρόεσσαν αίγλαν» για τον κτητορικό λαό μας. Η επιλογή εκ μέρους μας ανάμεσα στις δύο αυτές ηγεμονίδες του ελληνικού πολιτισμού, θα μειώσει επιτέλους και την ανούσια αρρενοπληξία του κομματικού μας συστήματος».