Για προληπτικούς λόγους, αλλά και ως μήνυμα στην κοινωνία για τη σοβαρότητα αντιμετώπισης του κορονοϊού, ο αριθμός των προσκεκλημένων πολιτικών, διπλωματικών και άλλων αρχών περιορίστηκε στους 170 από 1.000 που προβλέπεται. Οι υπάλληλοι της Βουλής φορούσαν όλοι γάντια και παντού υπήρχαν αντισηπτικά. 

Την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου υποδέχτηκαν στην είσοδο της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κωνσταντίνος Τασούλας, αποφεύγοντας τις χειραψίες και κάνοντας μόνο νεύματα. 

Η κυρία Σακελλαροπούλου όταν εισήλθε στο Κοινοβούλιο, κατευθύνθηκε προς την Ολομέλεια, χωρίς να χαιρετήσει δια χειραψίας κανέναν.

Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και όλους τους υπουργούς. Εκτός τελετής έμειναν οι αναπληρωτές και υφυπουργοί.

Η Κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ εκπροσωπήθηκε απο 15 βουλευτές μεταξυ των οποίων ο γραμματεας της Σταυρος Καλαφάτης και οι αντιπρόεδροι του κοινοβουλιου Χαραλαμπος Αθανασίου και Θανασης Μπουρας. Από τον ΣΥΡΙΖΑ το παρών έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας και 5 βουλευτές. Το παρων έδωσαν και οι αρχηγοι των υπολοιπων κομματων Φώφη Γεννηματά, Δημήτρης Κουτσούμπας, Κυριακάς Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης.