Επιτιθέμενος κατά της επιτροπής εορτασμού για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, στην ιστοσελίδα της οποίας ανέβηκε κείμενο για τη δολοφονία Λαμπράκη, χαρακτήρισε το θέμα «διχαστικό». 

Χωρίς να παίρνει την ευθύνη του ιστορικού του αναθεωρητισμού απέδωσε σε κάποιες «διενέξεις στα οικογενειακά τραπέζια» τις «αμφιβολίες» του σχετικά με τους δράστες της δολοφονίας. «Ήταν ο Γκοτζαμάνης; Τι δουλειά είχε εκεί το τρίκυκλο; Ήταν το παρακράτος της Δεξιάς; Μήπως τους τον έδωσε το ΚΚΕ;».

Απάντηση στο ερώτημά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, έχει δώσει σε σημείωμά του, τον καιρό της παραμονής του στο Παρίσι, ο ιδρυτής της παράταξής του και λεγόμενος «εθνάρχης», Κωνσταντίνος Καραμανλής:  «Κατά την διάρκειαν της ομιλίας του συνεκεντρώθησαν εις τον δρόμον εξτρεμιστικά στοιχεία της δεξιάς με πρόθεσιν να τον αποδοκιμάσουν. Φαίνεται ότι μεταξύ αυτών υπήρχον και μερικοί οργανωμένοι, που είχαν ως σκοπόν, όχι να δολοφονήσουν, αλλά να «στραπατσάρουν», όπως έλεγαν, τον Λαμπράκην και να δημιουργήσουν σύγχυσιν μεταξύ των κομμουνιστών. Φαίνεται δε, επίσης, ότι ορισμένα αστυνομικά όργανα ηνέχθησαν τα σχέδια αυτά, πιστεύοντας ότι με τον τρόπον αυτόν εκπληρούν την αντικομμουνιστικήν αποστολήν των».