Θύματα του γνωστού για τις μακάβριες φάρσες του, Ιταλού δημοσιογράφου έπεσαν ο Άκης Σκέρτσος και ο Αντώνης Σαμαράς.

Συγκεκριμένα ο Τομάσο Ντεμπενεντέτι, γνωστός για τη συνήθη τακτική του, να δημιουργεί ψεύτικους λογαριασμούς στο Twitter και να «πεθαίνει» διάσημα πρόσωπα από τον πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο απ' όλο τον κόσμο, δημιούργησε ένα fake account, με το όνομα του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου μέσα από το οποί ανακοινώθηκε ο «θάνατος» του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

«ΕΠΕΙΓΟΝ. Η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Μια επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να εκδοθεί σύντομα», έγραφε στο tweet.

To tweet του  Τομάσο Ντεμπενεντέτι από το fake account

To tweet του Τομάσο Ντεμπενεντέτι από το fake account

Ωστόσο μάλλον το συγκεκριμένο εγχείρημα απέτυχε καθώς ο Άκης Σκέρτσος διαθέτει ήδη λογαριασμό στο Twitter, με διαφορετικό username.

Έχει «πεθάνει» τους Χρήστο Σαρτζετάκη, Κάρολο Παπούλια και Κώστα Γαβρά

Ο Τομάσο Ντεμπενεντέτι είχε εμφανιστεί ξανά τον περασμένο Μάιο όταν «πέθανε» τον άλλοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Χρήστο Σαρτζετάκη, μέσω ενός ψεύτικου λογαριασμού με το όνομα του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη.

Κατά το παρελθόν αρκετοί διάσημοι Έλληνες από τον πολιτικό και τον καλλιτεχνικό χώρο έχουν πέσει θύματα των κακόγουστων αστείων του, καθώς είχε βάλει τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο να «πεθάνει» τον Κάρολο Παπούλια, τον Αλκιβιάδη Στεφανή να ανακοινώσει τον «θάνατο» του Αμπντουλάχ Οτζαλάν, ενώ είχε «πεθάνει» και τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, όπως και τον Ζαν Λικ Γκοντάρ.

Ο Ντεμπενεντέτι είχε ξεκινήσει τις συγκεκριμένες μακάβριες φάρσες το 2011 και έχει φτιάξει ακόμα ψεύτικο λογαριασμό του -τότε- Ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Μόντι, τον οποίο ακολούθησε ο -τότε- πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί. Ακόμα έχει «σκοτώσει» τους ηγέτες Αφγανιστάν και Συρίας, Καρζάι και Άσαντ.

Χρησιμοποιώντας το όνομα του δεύτερου τη τάξει της καθολικής εκκλησίας, διέδωσε ψευδή είδηση περί θανάτου του Πάπα και αργότερα για εκείνους του Πέδρο Αλμοδόβαρ και του Φιντέλ Κάστρο.