Ο αδερφός του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Αντώνης Τζανακόπουλος, μίλησε  στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» και προανήγγειλε ότι θα καταθέσει αγωγή κατά του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη επειδή υιοθέτησε ένα υβριστικό προς το πρόσωπο του σχόλιο άλλου χρήστη στο Twitter και δεν ανακάλεσε.

«Ο κ. Γεωργιάδης υιοθέτησε στο Twitter τον ισχυρισμό χρήστη ότι είμαι ψεύτης, αρνήθηκε να ανακαλέσει και θα κινήσω τις διαδικασίες αγωγής σε βάρος του», δήλωσε αρχικά ο κ. Τζανακόπουλος και προσέθεσε.

«Θα ζητήσω όσα περισσότερα χρήματα γίνεται και θα τα δωρίσω στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας».

«Διότι αυτό που έχουν ανάγκη τα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα είναι χρηματοδότηση της λειτουργίας τους και της έρευνας και όχι ειδικό αστυνομικό σώμα. Αυτό προσπάθησα να αναδείξω με την ανάρτησή μου για την Οξφόρδη, που δεν έχει αστυνομικό σώμα και στήθηκε οργανωμένη επίθεση συκοφάντησής μου και παραπλάνησης της κοινής γνώμης», κατέληξε ο Αντώνης Τζανακόπουλος.

Πώς ξεκίνησε η κόντρα

Όλα ξεκίνησαν από μία τοποθέτηση στο Twitter του Αντώνη Τζανακόπουλου για τη δημιουργία αστυνομικού σώματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια και η σύγκριση του με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το οποίο αναπαρήγαγε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μέσω ενός άλλου tweet, το οποίο χαρακτήριζε τον κ. Τζανακόπουλο «ψεύτη».

«Καλησπέρα κύριε @AdonisGeorgiadi. Βλέπω διαδίδετε πως είμαι ψεύτης. Σας δίνω μια ευκαιρία να το πάρετε πίσω και να ζητήσετε συγγνώμη, εκτός φυσικά αν μπορείτε να αποδείξετε ως ψέμα ότι η Οξφόρδη δεν έχει *πανεπιστημιακή* αστυνομία. Περιμένω. 24 ώρες και για σας».

Ο κ. Τζανακόπουλος έγραψε στο Twitter, τότε «Περιμένω απάντηση για το αν ασπάζεστε το χαρακτηρισμό του ψεύτη που μου αποδίδεται από κάποιον κύριο που εσείς σπεύσατε να αναδημοσιεύσετε. Απειλή νόμιμης ενέργειας δεν νοείται».

«Τί περιμένετε ακριβώς; Και προς τί αυτό το ύφος; Είναι κάποιου είδους απειλή;», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης με την κόντρα στο Twitter και συνέχισε:

«Τεχνικά αυτό που γράφει είναι: «όχι και ψεύτης»...βασικά δεν σας γνωρίζω καθόλου για να έχω άποψη για τον χαρακτήρα σας, μπορώ όμως να σχολιάσω αυτά που εσείς ανεβάζετε εδώ και μπορώ να σας πω ότι οι φωτογραφίες από την Οξφόρδη είναι η απόδειξη γιατί το νομοσχέδιο είναι σωστό».

 

«Δεν γράφει ότι είστε ψεύτης και άρα εγώ δεν σας έχω αποκαλέσει ψεύτη. Το ύφος του ανακριτού Λαϊκού Δικαστηρίου σε άλλον όχι σε μένα».

Στη συνέχεια ο κ. Τζανακόπουλος επιμένει να λέει στον κ. Γεωργιάδη ν’ ανακαλέσει και τον ρωτάει εάν θα ήταν ποινικά κολάσιμο, εάν ο ίδιος κοινοποιούσε ένα tweet με υβριστικό περιεχόμενο προς το πρόσωπο του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Μάλιστα. Άρα κι εγώ αν κοινοποιούσα π.χ. tweet που έγραφε «Ε όχι και απατεώνας αντισημίτης ο κύριος @AdonisGeorgiadi που διαφήμιζε νανοβιονικά γιλέκα και βιβλία του Πλεύρη για τους Εβραίους. Δεν σας επιτρέπω.», δεν θα ήταν ποινικά κολάσιμο. Σωστά;».

«Όχι δεν θα ήταν ποινικά κολάσιμο και μου έχουν γράψει πολύ χειρότερα και δεν έχω πάει κανέναν στο Δικαστήριο. Εσείς που διαδηλώνετε υπέρ των ανοικτών συνόρων, εξ αντανακλάσεως υπέρ της Τουρκίας και κατά της Ελλάδος για λόγους «ανθρωπιστικούς» να είστε πιο ανεκτικός....», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

Με τον κύριο Τζανακόπουλο να ενημερώνει ότι έληξε η προθεσμία που είχε ν’ ανακαλέσει και στο εξής θα συνεχιστεί δικαστικώς.

«Έκτακτα. Φαντάζομαι όλο και κάποιος/α θα το γράφει κάθε μέρα από δω και πέρα να το κάνουμε retweet αφού δεσμεύεστε ότι δεν θα κινηθείτε δικαστικά. Κατά τα λοιπά έληξε η προθεσμία, αύριο ακολουθεί εξώδικος διαμαρτυρία. Α, και μαζέψτε τη μπάλα από την εξέδρα. Καλό βράδυ».