Εκδήλωση για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας και τον ρόλο των Θεσμών στην αναπτυξιακή δυναμική διοργανώνει την Τετάρτη το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, την οποία θα ανοίξει ο διευθυντής του Ιδρύματος Γιάννης Μαστρογεωργίου, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα προ ολίγων μηνών, προερχόμενος από το Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση που είχε δημιουργήσει η Άννα Διαμαντοπούλου. 

Στην εν λόγω εκδήλωση θα υπάρξουν δύο πάνελ. Στο πρώτο, για την ανεξαρτησία των θεσμών ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη, τον λόγο θα λάβουν ο καθηγητής Χρηματοοικονομικών του LSEΔημήτρης Βαγιάνος, η καθηγητήτρια του ΟΠΑ Ελένη Λουρή, ο καθηγητής Οικονομικών του πανεπιστημίου του ExeterΧρήστος Κωτσογιάννης και η Μιράντα Ξαφά. 

Στη δεύτερη θεματική ενότητα, όπου θα συζητηθούν ιδέες και πολιτικές για την «αναπτυξιακή απογείωση», θα συζητήσουν ο καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης Γιάννης Τσουκαλάς, η σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ για θέματα Μεταρρυθμίσεων Δόμνα Μιχαηλίδου και ο καθηγητής Οικονομικών του πανεπιστημίου Goetheτης Φρανκφούρτης Μιχάλης Χαλιάσος.

Τον συντονισμό των εκδηλώσεων θα κάνουν ο καθηγητής Οικονομικών του πανεπιστημίου του Κάρντιφ Μιχάλης Αργυρού και ο καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Πελαγίδης, αμφότεροι μέλη του επιστημονικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας.