Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, προσπάθησε να ξεκινήσει με... ορμή την ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό. Ένα του λάθος όμως, σχετικά με την θητεία του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Χουλιαράκη, τον «φρέναρε» ενώ προκάλεσε αναστάτωση στα έδρανα της κυβέρνησης. 

Απευθυνόμενος στον Γιώργο Χουλιαράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ρώτησε «εσείς δεν ήσασταν υπουργός το πρώτο εξάμηνο του 2015;». Όταν ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός αποκρίθηκε πως «όχι», οι υπουργοί από τα έδρανά τους ξέσπασαν σε γέλια, θέλοντας να πικάρουν για το λάθος τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο Γιώργος Χουλιαράκης, ανέλαβε τα καθήκοντά του ως αναπληρωτής μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Νωρίτερα ήταν υπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Βασιλικής Θάνου, ενώ στην κυβέρνηση με υπουργό Οικονομικών τον Γιάνη Βαρουφάκη, υπήρξε πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου και βασικό μέλος της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας. 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αργότερα, έστρεψε πάντως τα «βέλη» του και στον Φώτη Κουβέλη, τον οποίο κατηγόρησε ότι μαζί με ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή «έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά» και σημειώνοντας παράλληλα ειρωνικά «Σας βλέπω στα βουλευτικά έδρανα, κανείς καλός δεν χάνεται».