Επιστροφή σε ευρωπαϊκό τερέν για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μιας και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ θα δώσει το παρών στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι. Μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης θα πάει μια μέρα πριν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δηλαδή αύριο Τρίτη, στην φινλανδική πρωτεύουσα, έχοντας σειρά ραντεβού. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναμένεται να είναι στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, είτε οι ευρωεκλογές γίνουν με σταυρό είτε με λίστα, κάτι που συμφωνήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου με τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος του ζήτησε να είναι μέλος της αποστολής της ΝΔ στο συνέδριο του ΕΛΚ που θα γίνει την Τετάρτη και την Πέμπτη. Γι’ αυτό το λόγο, δε, θα είναι και δικαιολογημένα απών από την αυριανή συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ στη Βουλή, με βασική ατζέντα τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Στο τέλος του συνεδρίου του ΕΛΚ, επίσης, αναμένεται να προκύψει και ποιος από τους Μάνφρεντ Βέμπερ ή Άλεξ Στουμπ θα έχει το χρίσμα, προκειμένου να διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν, με τον Γερμανό κ. Βέμπερ να είναι το σαφές φαβορί. 

Το ευρωπαϊκό περιβάλλον, βέβαια, δεν είναι άγνωστο στον κ. Μεϊμαράκη. Είναι ενεργό μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ, όπως υπενθυμίζει σε συνομιλητές του, την εποχή που ο Κώστας Καραμανλής ήταν πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, ο ίδιος, ως γραμματέας της ΝΔ, είχε αναλάβει μεγάλο μέρος των γαλάζιων ευρωπαϊκών αποστολών.