«Πήγαμε γνωριστήκαμε οι 16 πρώτοι και φάγαμε... κάτι τσιμπήσαμε, μετά δηλαδή έφαγα σπίτι μου» είπε η Μυρσίνη Λοΐζου, αναφερόμενη στο γεύμα που παρέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στους υποψήφιους ευρωβουλευτές το Σάββατο.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Κόντρα», η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με αφορμή παλαιότερα tweets της και ειδικότερα γι' αυτό στο οποία ανέφερε ότι: «Τα θύματα του Ξηρού θα έπρεπε να σηκωθούν και να μας ζητήσουν συγγνώμη, ηλίθιε Πανούση». «Δεν είδαν τη συγγνώμη που ζήταγα από κάτω. Ή το έκοψαν επίτηδες», σχολίασε η κα Λοΐζου.

«Είμαι ένας απλός άνθρωπος. Μαγειρεύω, σκουπίζω. Είμαι χωρισμένη, έχω μια 15χρονη κόρη. Είμαι γραφίστρια, κάνω εξώφυλλα, και έχω δουλέψει στις πωλήσεις εταιρείας web design. Ασχολήθηκα τα τελευταία 2-3 χρόνια με τα πνευματικά δικαιώματα γιατί υπήρξε ένα τεράστιο σκάνδαλο. Έτσι γνωρίστηκα και με τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε περιγράφοντας τον εαυτό της.

Σε ερώτηση για το πώς πήρε την απόφαση να θέσει υποψηφιότητα στις Ευρωεκλογές η Μυρσίνη Λοΐζου είπε: «Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με την πολιτική. Την απόφαση την πήρα γρήγορα, αλλά την πιστεύω. Δεν το έχω μετανιώσει, παίρνω δύναμη και πείσμα από όσους με χτυπάνε. Αυτό με το οποίο θα ήθελα να ασχοληθώ στην ευρωβουλή είναι ο πολιτισμός. Δεν είναι ένα πράγμα, είναι χιλιάδες...» 

Αναφερόμενη στην απαγόρευση που είχε επιβάλλει πριν λίγα χρόνια στο ΠΑΣΟΚ να μην χρησιμοποιεί το τραγούδι του πατέρα της, Μάνου Λοΐζου, «Καλημέρα Ήλιε», σχολίασε: «Και τα δύο κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ψήφισαν μνημόνια, αλλά το ένα είναι μνημονιακό κόμμα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να ψηφίσει, γι' αυτό προχωρώ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει άλλο κοινωνικό πρόσωπο».

«Η μεγαλύτερη έννοια μου είναι η άνοδος του νεοφασισμού. Μέσα από τον πολιτισμό μπορούμε να χτυπήσουμε τον φασισμό. Νομίζω έτσι χτυπιέται, με την Παιδεία και τον Πολιτισμό», δήλωσε σε ερώτηση για τις προτεραιότητές της αν εκλεγεί.