Ο κ. Αμυράς σχολίασε πως δεν απάντησε αμέσως επειδή, «δεν ήμουν σίγουρος ότι άκουσα καλά. Δεν μπορεί να φτάσει παρακάτω το ρεκόρ χυδαιότητας που ο ίδιος κατέχει».

«Όταν μου είπαν ότι σε είπε νυφούλα και τότε η αντίδρασή μου ήταν “1000 φορές νυφούλα, παρά ζωντοχήρα όπως θα γίνεις εσύ σε λίγο”», σημείωσε ο βουλευτής του Ποταμιού, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και μάλιστα σχολίασε πως δεν τον εξέπληξε ο κ. Καμμένος αλλά «αυτό που μου έκανε αλγεινή εντύπωση είναι ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ευαίσθητοι σε θέματα σεξισμού έκαναν ‘μόκο’».

«Η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Συμφωνία και σημειώνοντας ότι αντιλαμβάνεται το «πρόβλημα ότι κάποιοι συνάδελφοί μου θέλουν να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών», αναφερόμενος στην κομματική γραμμή.

Κληθείς να απαντήσει για το αν θα είναι υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία, απάντησε ότι κάτι τέτοιο «δεν ισχύει», εξηγώντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Δημήτρης Τσιόδρας, μίλησαν στο συνέδριο του Ποταμιού «για φιλελεύθερη προεκλογική συνεργασία με χαρτί και μολύβι».

«Ακολουθώ την απόφαση για αυτόνομη πορεία του Ποταμιού στις εκλογές, όμως προεκλογικά μπορούμε να συνεργαστούμε με όποιον είναι πρόθυμος για κάποιες μεταρρυθμίσεις», κατέληξε ο Γιώργος Αμυράς.

Το επεισόδιο στη Βουλή 

«Ξεχάστε και τις Πρέσπες και τις Τριχωνίδες και όλες τις λίμνες, το Ποτάμι δεν θα γίνει ο ρεπατζής του κ. Καμμένου. Αν σας βαστάει, προχωρήστε και ζητήστε ψήφο εμπιστοσύνης», είπε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς.

Απευθυνόμενος προς τον κ. Καμμένο τον ρώτησε αν το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των F-16 θα είναι και το τελευταίο του: «Βιαστήκατε πολύ να φέρετε, κ. Καμμένε, αυτή την τροπολογία από την πίσω πόρτα. Γιατί; Είναι αυτό το τελευταίο νομοσχέδιο που φέρνετε; Ένα νεύμα σας αρκεί».

Ο κ. Καμμένος παρενέβη και απάντησε στον κ. Αμυρά: «Μετά από τη διαπραγμάτευση που κάνει το Ποτάμι κι όταν συμφωνήσετε, θα σας απαντήσω. Όταν τα βρείτε μεταξύ σας θα σας απαντήσω. Αλλά εσείς το έχετε δίπορτο μαθαίνω».

«Θα αναγκαστώ να ανακαλέσω δική σας έκφραση γιατί εδώ δεν μιλάω έτσι. Είστε ο βασιλιάς της κωλοτούμπας γιατί επιτρέψατε στον κ. Κοτζιά να πάει να υπογράψει για Πρέσπες» είπε ο κ. Αμυράς με τον κ. Καμμένο να του λέει «εσείς φαίνεστε τι είστε».

«Και τώρα κάνετε τάχα αντάρτικο; Μαζί τα κάνατε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Μαζί φέρατε το Μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου», είπε ο Γιώργος Αμυράς με τον Πάνο Καμμένο να του απαντά «για νυφούλα καλό σας βλέπω πάντως».

Στη συνέχεια ο κ. Αμυράς κάλεσε τον κ. Καμμένο να σεβαστεί τη Βουλή. 

Δείτε το βίντεο από το 2:35