Ο πρωθυπουργός ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μία φωτογραφία από το δείπνο.

Τσίπρας-Μέρκελ βγήκαν στο μπαλκόνι του εστιατορίου και ο Έλληνας πρωθυπουργός έδειξε στη Γερμανίδα Καγκελάριο τη μαγευτική θέα από τον Προφήτη Ηλία.

Την ομολογουμένως εντυπωσιακή, λόγω θέας, φωτογραφία, ο Αλέξης Τσίπρας τη συνόδευσε με το εξής μήνυμα: «Υποδέχτηκα απόψε στην Αθήνα την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, σε μια Ελλάδα διαφορετική απ’ αυτή της προηγούμενης επίσκεψής της. Η Ελλάδα εξέρχεται από τη κρίση πιο δυνατή και γίνεται πια μέρος της λύσης για την ΕΕ που αντιμετωπίζει υπαρξιακά ερωτήματα».

Το μενού στο δείπνο

Αλέξης Τσίπρας και Άνγκελα Μέρκελ δείπνησαν στο εστιατόριο «Πανόραμα» στον Προφήτη Ηλία. Λέγεται ότι επιθυμία της Γερμανίδας καγκελαρίου ήταν το δείπνο να έχει θαλασσινά.

Το μενού, λοιπόν, περιελάμβανε σύμφωνα με το piraeuspress.gr, ψαρόσουπα με φρέσκια σφυρίδα και συναγρίδα, ψητό χταπόδι και ψητό καλαμάρι, βραστά λαχανικά (σ.σ. μπρόκολο και κολοκυθάκια).

Τσίπρας, Μέρκελ και η… συνδαιτημόνες τους ήπιαν κρασί (κόκκινο ή λευκό), ενώ το επιδόρπιο ήταν το φημισμένο χειροποίητο εκμέκ του εστιατορίου, συνοδευόμενο από επίσης χειροποίητο παγωτό.

Στο τραπέζι τους υπήρχαν και φρούτα εποχής όπως μανταρίνι, πορτοκάλι, μήλο και αχλάδι.