Παρά το ότι η χθεσινή βραδιά ήταν μάλλον κρύα, το εστιατόριο «Διόνυσος»με θέα στην Ακρόπολη είναι πάντα μια καλή ιδέα για ένα επίσημο δείπνο.

Αυτό σκέφτηκαν, προφανώς, και οι άνθρωποι του ΕΛΚ, όταν οργάνωναν το δείπνο, μετά τη συνεδρίαση του Bureauτου κόμματος που λαμβάνει χώρα από χθες στην Αθήνα. Την πρόσκληση απεύθυνε το προεδρείο του ΕΛΚ, με τον Μάνφρεντ Βέμπερ, τον γενικό γραμματέα του ΕΛΚ Τόνιο Λόπεθ-Ιστουρίθ, πάνω από 40 ευρωβουλευτές που ήρθαν στην Αθήνα, αλλά και το προσωπικό του ΕΛΚ να δίνουν το παρών.

Από ελληνικής πλευράς, επικεφαλής της γαλάζιας «αποστολής» ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απηύθυνε και σύντομο χαιρετισμό. Ακόμα, στο εστιατόριο βρέθηκαν: ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, η πρώην ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη, ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Κώστας Τσιάρας, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές του κόμματος Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος και Θοδωρής Ζαγοράκης, ο διευθυντής του γραφείου του κ. Μητσοτάκη Στέλιος Πέτσας, ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής και ο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη περί τα διεθνή Θανάσης Μπακόλας.

Ως προς το…dresscode, οι κ.κ. Μητσοτάκης και Βέμπερ επέμειναν στις γραβάτες. Το συμφώνησαν, άλλωστε, στο τέλος της επίσκεψής τους στην εταιρεία λογισμικού Workable, το απόγευμα της Πέμπτης, την ώρα που ο κ. Βέμπερ αποχωρούσε.