Ο Χάρης Ρώμας θα είναι υποψήφιος στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές με τον Γιώργο Πατούλη.

Ήδη από τις 15 Οκτωβρίου το Reader.gr, είχε γράψει πως ο κ. Ρώμας θα διεκδικήσει μία από τις θέσεις των Περιφερειακών Συμβούλων στην Αττική.

Η επιβεβαίωση ήρθε από τον ίδιο τον Χάρη Ρώμα ο οποίος σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό αποκάλυψε ότι του έχει γίνει πρόταση από τον Γιώργο Πατούλη: «Υπήρξα φοιτητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο συμφοιτητής μου Γιώργος Πατούλης μου έκανε την πρόταση να κατέβω στην περιφέρεια μαζί του και σκέφτηκα ότι είναι μια ευκαιρία να ασχοληθώ και εγώ με τα κοινά και να αναμετρηθώ. Είναι μια πρόκληση, νομίζω ότι έχω τις δυνατότητες να το κάνω, δεν ξέρω βέβαια τι έχω να αντιμετωπίσω».

Ο δημοφιλής ηθοποιός ανέφερε ότι σκοπός του είναι να ασχοληθεί με τον τομέα του Πολιτισμού ενώ επεσήμανε πως η μεγάλη παθογένεια του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα είναι η πόλωση: «Θα ασχοληθώ με τον τομέα του Πολιτισμού όμως η συμφωνία μας είναι πως δεν κατεβαίνω κάτω από μια στενή κομματική ταυτότητα. Καταλαβαίνω ότι θα υπάρχει πόλωση, από τη στιγμή που έχει ειπωθεί και το περίφημο ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν σίγουρα η πόλωση θα είναι δεδομένη», τόνισε.

«Εγώ δεν θα συμμετάσχω σε αυτό, αυτό που λέω και θα λέω πάντα είναι πως μια πολύ μεγάλη παθογένεια της χώρας είναι ο διχασμός και πρέπει να εκλείψει. Θα πάρω μέρος σε προεκλογικές τηλεοπτικές συζητήσεις . Φτιάχνουμε ένα σχέδιο που θα μπορέσει να βοηθήσει τον πολίτη και εμένα με ενδιαφέρει να καταθέσω και να προσθέσω κάτι σε αυτό. Δεν ξέρω αν θα κερδίσω ή αν θα χάσω αλλά εγώ θα το κάνω», συμπλήρωσε ο κ. Ρώμας.