Νομοθετική ρύθμιση για παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού αλλά και νέα προκήρυξη, η οποία θα καλύπτει τους υπηρετούντες ετοιμάζει το το υπ. Υγείας.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ), τις επόμενες ημέρες θα προωθηθεί, από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, νομοθετική ρύθμιση που θα κινείται στη λογική της ρύθμισης που έγινε στην προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η ρύθμιση αυτή σε συνδυασμό με την ειδική μοριοδότηση που έχει προβλεφθεί για το επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί ήδη στα δημόσια νοσοκομεία, θα δώσει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους που εδώ και χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να διεκδικήσουν με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο μια μόνιμη θέση εργασίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Παγίδα» χαρακτηρίζουν την προκήρυξη οι εργαζόμενοι

Από την άλλη πλευρά το προεδρείο της Ομοσπονδίας έκανε λόγο για προκήρυξη – “παγίδα”, με την οποία η κυβέρνηση επιδιώκει να δημιουργήσει ελπίδα πρόσληψης σε χιλιάδες υποψήφιους.

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε την παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού έως τέλος του 2019 και την παράτασης έκδοσης της προκήρυξης με νέα νομοθετική ρύθμιση.

Παράλληλα ζήτησε την αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας για τους 1.200 υπηρετούντες επικουρικούς και την όλων των πτυχίων τους.

Ο υπουργός Υγείας αν και αναγνώρισε τις ελλείψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία και παραδέχτηκε πως φέτος θα συνταξιοδοτηθούν 1.500 άτομα, εκ των οποίων οι 300 γιατροί και οι 1.200 λοιπό προσωπικό προανήγγειλε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να παραταθούν οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού που λήγουν στις 31/5/2019, ώστε να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της προκήρυξης.