Παρέμβαση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι ζητά η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, για τα δάνεις της «ΣΥΡΙΖΑ Bank» όπως χαρακτηρίζει η ίδια την Attica Bank. 

Με αφορμή την υπόθεση του δανείου του Παύλου Πολάκη, η εκλεγμένη με τα ψηφοδέλτια της Ελιάς ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή απευθύνει στην ΕΚΤ ερώτηση, η οποία αναφέρει:

«Σε συνέχεια της Ερώτησης Ζ 087/2016 για τη Τράπεζα Αττικής, νέα στοιχεία αναδεικνύουν την φαύλη σχέση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τραπεζικά κυκλώματα που συντηρούνται ζωντανά για να χρηματοδοτούνται αφερέγγυοί, φίλα προσκείμενοι στη κυβέρνηση, επιχειρηματίες.

Η διάσωση της Αττικής χωρίς εξυγίανση αλλά με παρασιτικό τρόπο, βασίστηκε στη λογική του πρώην οικονομικού συμβούλου της Αττικής και τώρα Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης, κ. Δραγασάκη, που στη Βουλή δήλωνε ότι «χρειάζεται ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα μακριά από τον έλεγχο της ΕΚΤ» (Οκτώβριος 2015). Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) της Αττικής έγινε με παράλογα υψηλό κόστος μετοχής και με απίστευτες πιέσεις από τη κυβέρνηση προς τα Ταμεία και της ΔΕΚΟ να διαθέσουν τα πενιχρά αποθεματικά τους.

Σημειώνουμε ότι κατόπιν της ΑΜΚ ο Διοικητής της ΤτΕ δεν ενέκρινε το ΔΣ της τράπεζας και δέχτηκε από τη κυβέρνηση εκβιασμούς στην άσκηση του εποπτικού του ρόλου.

Τέλος, ενώ οι υπουργοί της κυβέρνησης συμμετέχουν με παρεμβάσεις τους στη μη-εξυγίανση των τραπεζών, δηλώνουν δημόσια ότι θα χρειαστεί επιπλέον ανακεφαλαιοποίησή τους.

Γνωρίζει η ΕΚΤ τις παρεμβάσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην υπόθεση της Αττικής;

Πως Σχολιάζει η Εποπτική Αρχή τις δηλώσεις του κ. Δραγασάκη ότι οι Ελληνικές Τράπεζες θα χρειαστούν εκ νέου ανακεφαλαιοποίηση;

Πως σκοπεύει η ΕΚΤ να παρέμβει για τον εξορθολογισμό του τραπεζικού συστήματος;»