Παρέμβαση της Ένωσης Συντακτών, σχετικά με την δήλωση του προέδρου του ΣΚΑΙ, Γιάννη Αλαφούζου σχετικά με τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του Ομίλου στο Φάληρο, ζητά ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης. 

Ο κ. Βερναρδάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ποια είναι λοιπόν η υποδαύλιση ενός κακού κλίματος; Όταν ο ιδιοκτήτης ενός μέσου ενημέρωσης έχει αυτήν τη δημόσια πολιτική τοποθέτηση, ποια θα είναι η θέση των δημοσιογράφων που δουλεύουν στο συγκρότημά του; 

Εδώ υπάρχει καταρχάς ένα ζήτημα της ΕΣΗΕΑ και των συνδικαλιστικών οργάνων και των κανόνων δεοντολογίας. Αντί όλη αυτή η αποτρόπαιη ενέργεια, που παραλίγο να έχει και νεκρούς, να είναι ένα έδαφος μιας ομόθυμης καταδίκης με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στο πρόβλημα, γίνεται σπέκουλα απέναντι στην κυβέρνηση ως ηθική αυτουργία; Αν είναι δυνατόν» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο υπουργός Επικρατείας, αναφέρεται στην δήλωση του Γιάννη Αλαφούζου, με την οποία ο τελευταίος χαρακτήριζε «βασικό ηθικό αυτουργό της επίθεσης, την κυβέρνηση».