Κατά πλειοψηφία πέρασε από τη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής το σχέδιο νόμου για την κύρωση Κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η συζήτηση και επεξεργασία του σχεδ ίου νόμου ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας και στο διάστημα που ακολούθησε μίλησαν 38 βουλευτές και όλοι οι εισηγητές και ειδικοί αγορητές.   

Επικαλούμενος τις τοποθετήσεις των β ουλευτών που έλαβαν το λόγο , ο πρόεδρος της Επιτροπής Κ.Δουζίνας ανέφερε κλείνοντας τις εργασίες ότι προκύπτει έγκριση «κατά πλειοψηφία» του κυρωτικού προς τη Συμφωνία, νομοσχεδίου.   

   Το επόμενο στάδιο είναι η εισαγωγή της Συμφωνίας των Πρεσπ ών στην Ολομέλεια προκειμένου, αύριο, Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, να ξεκινήσει η συζήτηση και να ολοκληρωθεί μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου προς Παρασκευή 25 Ιανουαρίου.

Με βάση το άρθρο 91 παρ. 6 του Κανονισμού της Βουλής, μετά την επεξεργασία και την εξέταση τoυ νομοσχεδίου, η αρμόδια διαρκής επιτρoπή συντάσσει και υπoβάλλει πρoς στην Ολομέλεια την έκθεσή της, στην οποία θα περιλαμβάνεται η θετική εισήγηση της επιτροπής επί του σχεδίου νόμου.

Σημειώνεται ότι η ΝΔ ζήτησε σήμερα εκ νέου να κατατεθεί το συνολικό κείμενο του συντάγματος της ΠΓΔΜ, καθώς και η επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ.Κατρούγκαλος κατέθεσε στα πρακτικά ένα κείμενο, το οποίο, όπως είπε, είναι το συνταγματικό κείμενο της γείτονος το οποίο εκτύπωσε από κυβερνητική ιστοσελίδα της πΓΔΜ.