Συνάντηση με τους οκτώ βουλευτές της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE και του συνασπισμού «Για μια καλύτερη Μακεδονία» είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο Ζόραν Ζάεφ.

Κατά τη συνάντηση, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο της πΓΔΜ, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός κατέληξε σε προφορική συμφωνία για τις αλλαγές στο Σύνταγμα, τις οποίες, αφού καταγράψει, θα στείλει εκ νέου στους Οκτώ για διαβούλευση.  Αφού από την πλευρά τους συμφωνήσουν σε κάποιες προτάσεις, η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» θα καθορίσει τα προσχέδια των τροπολογιών για τη Συνταγματική Αναθεώρηση όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Δε διευκρινίζεται εάν οι τέσσερις προτεινόμενες τροπολογίες από την ομάδα των Οκτώ βουλευτών θα ενσωματωθούν στα σχέδια τροπολογιών που υπέβαλε η κυβέρνηση στο Κοινοβούλιο ή θα υποβληθούν ως τροποποιήσεις των τροπολογιών.

«Με τις προτεινόμενες τροπολογίες, κάθε βουλευτής στην Ολομέλεια έχει την ευκαιρία να προσθέσει μια τροποποίηση στις τροπολογίες. Δεν μπορούν να γίνουν νέες τροποποιήσεις, αλλά μπορούν να προστεθούν κυβερνητικές τροπολογίες στα σχέδια των υπαρχουσών τροπολογιών» δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ εξερχόμενος της συνάντησης χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν η κυβέρνηση θα καταλήξει σε τέσσερις τροποποιήσεις στο Σύνταγμα ή θα είναι περισσότερες.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της πΓΔΜ, Μπουγιάρ Οσμάνι, που πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα για την επαναλειτουργία της αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας – Σκοπίων, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι συνταγματικές αλλαγές στην πΓΔΜ θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του χρόνου.