«Να μην πετάει τη μπάλα στην εξέδρα, για να στρέψουμε την κουβέντα με γελοιότητες περί δήθεν κακουργηματικής πράξης», ζήτησε ο αναπλ. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης από τον Γιάννη Στουρνάρα, στη Βουλή.
Συγκεριμένα, ο κ. Πολάκης κάλεσε τον κ. Στουρνάρα «να πει πολιτικά: διαψεύδει το περιεχόμενο της συνομιλίας;», προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις την αντιπολίτευσης στην αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

«Αλλά ξέρω γιατί το κάνει: για να να έχουνε να λένε οι παπαγάλοι. Το καταλαβαίνω, τους νιώθω τους συμπονώ, έρχεται η ώρα που θα αποδοθούν ευθύνες, που θα τελειώνουν τα πορίσματα», ανέφερε ο αναπλ. υπουργός Υγείας.

«Δεν μπορεί ο κ. Στουρνάρας να χρησιμοποιεί τη θεσμική του ιδιότητα για να στήνει επιχειρήσεις σπίλωσής μου. Και ο λόγος που κάνει αυτό οικειοποιούμενος τη θεσμική του ιδιότητα είναι επειδή έχω συμβάλλει στην αποκάλυψη του σκανδάλου ΝΟΒΑΡΤΙΣ και του ΚΕΕΛΠΝΟ που είναι εμπλεκόμενος και αυτός και η σύζυγός του», συνέχισε ο Παύλος Πολάκης.

Από την πλευρά του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τομεάρχης Δικαιοσύνης ΝΔ παίρνοντας το λόγο σημείωσε ότι « ο νόμος δεν είναι μια ηλιθιότητα: ο νόμος είναι νόμος. Με βαση όσα ισχυριστήκατε ότι καταγράψατε τη συνομιλία με τον κεντρικό τραπεζίτη, παραβήκατε μια πολύ συγκεκριμένη διάταξη του νόμου. Εσείς σε ανάρτησή σας το βγάλατε αυτό. Αυτό στηλίτευσα». 

Ενώ, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, τομεάρχης Δικαιοσύνης ΔΗΣΥ, ανέφερε πως από τη στιγμή που έρχεστε εδώ και τραβάτε το θέμα πίσω, θα πρέπει να σβήσετε αυτά που λέγατε. Αλλιώς παραιτηθείτε. Γιατί υπουργός που παίρνει τηλέφωνο τον κεντρικό τραπεζίτη και του λέει κάνε αυτά, αλλιώς θα δεις, δεν είναι υπουργός ευρωπαϊκής χώρας.Κάνετε κακό στην ποιότητα της Δημοκρατίας».

Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως το δάνειο που ανεφέρεται στη συνομιλία Πολάκη-Σουρνάρα «είναι στεγαστικό πρώτης κατοικίας, είναι τοκοχρεολυτικό και εξυπηρετείται κανονικά», ενώ την κατά την πρώτη δεκαετία πληρώνει τους τόκους. «Ο Πολάκης κατηγορεί τον Στουρνάρα και τη σύζυγό του για εν εξελίξει ποινική διαδικασία», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης απαυθυνόμενος προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη. «Ο κ. Πολάκης παραβαίνει τον νόμο», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. «Ούτε αυτό δεν έχεις καταλάβει», είπε ο κ. Γεωργιάδης στον κ. Πολάκη

«Πού είπα εγώ ότι ηχογράφησα τη συνομιλία; Εγώ επιβεβαίωσα το δημοσίευμα. Έχω τεράστιο Μνημονικό. Θυμάμαι πολύ καλά τι λέω. Θυμάμαι τι έλεγα πριν 25 χρόνια.Έχει να διαψεύσει κάτι ο κ. Στουρνάρας;», διερωτήθηκε ο κ. Πολάκης. «Ο SSM έδωσε εντολή να ελέγξει την Αττικής και δεν έδωσε άδεια να ελέγξει τις συστημικές;», τόνισε ο αναπλ. Υγείας Παύλος Πολάκης, λαμβάνοντας ξανά το λόγο στη Βουλή.

«Στήσατε κάτι για το δάνειο που κατέρρευσε από την εποπτική αρχή της ΤτΕ. Από εκεί έφυγαν οι διαρροές. Τώρα που κατέπεσε η υπόθεση, λέμε «ηχογράφησε, παρανόμησε», ανέφερε ο κ. Πολάκης.

«Εγώ είπα ότι θα έρθω και θα απαιτήσω να ελεγχθούν και τα άλλα δάνεια.Με ποια ιδιότητα; με την ιδιότητα του ανθρώπου που κατακρουργήθηκε από τα ΜΜΕ. Δεν έχω το δικαίωμα ως Έλληνας πολίτης;», κατέληξε ο αναπλ. Υγείας, Παύλος Πολάκης.