«Καλοδεχούμενη η εισαγγελική παρέμβαση» σχολίασε ο Παύλος Πολάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, για την πρωτοβουλία της εισαγγελίας να ερευνήσει αν ο αναπληρωτής υπουργός υγείας ηχογράφησε τη συνομιλία του με τον Γιάννη Στουρνάρα.

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» τόνισε ενώ στη συνέχεια δήλωσε: «αν όμως αποδειχθεί ότι έχω δίκιο, θα φταίω να καταθέσω μήνυση κατά του Στουρνάρα για συκοφάντηση»;

«Φυσικά και πήρα τηλέφωνο τον Στουρνάρα και του είπα ότι πάρα πολύ καλά κάνει και ελέγχει αν πήρα νομίμως το δάνειο» είπε, προσθέτοντας: «Του είπα αφού το κάνετε για μένα θα πρέπει να το κάνετε και για άλλα 2-3 δάνεια και αυτός μου απαντά ότι η εποπτεία είναι αλλού, στον SSM».

«Του είπα τι αρχιτραπεζίτης είσαι;» συμπλήρωσε. 

Ο κ, Πολάκης αρνήθηκε ότι απείλησε. «Πού τον απειλώ; Εγώ του είπα ότι πρέπει να κάνει αυτά τα πράγματα. Το σεβασμό στον κ. Στουρνάρα τον έχουμε αποδείξει. Εμείς μιλούσαμε για καθαρή έξοδο ο κ. Στουρνάρας έλεγε για πιστοληπτική γραμμή στήριξης».

Πρ'όσθεσε ωστόσο ότι «αν δεν ελέγξει και τα άλλα δάνεια, εγώ θα ζητήσω επίσημα συνάντηση και θα πάω εκεί για να τον πείσω να το κάνει. Γιατί θα πρέπει να το κάνει για να αποδείξει ότι είναι ανεξάρτητη αρχή και ότι δεν υλοποιεί άλλο σχέδιο».

Ο Παύλος Πολάκης επανέλαβε ότι «με έχουν κατακρεουργήσει εδώ και τρεις μέρες τα ΜΜΕ» ενώ υποστήριξε ότι η μεταφορά της συνομιλίας του με τον διοικητή της ΤτΕ «ήταν από στήθους», λέγοντας -όπως και νωρίς το απόγευμα από τη Βουλή- ότι έχει καλό μνημονικό και θυμάται τα πάντα.

Σε ένα μακρύ μονόλογο, που συνοδεύτηκε με επίδειξη εγγράφων και φακέλων στην κάμερα, ο κ. Πολάκης επιτέθηκε εκ νέου στον κ. Στουρνάρα, και επανέλαβε όσα υποστηρίζει για τις υποθέσεις Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ερωτηθείς για το δάνειο που έλαβε απάντησε: «Δηλαδή θα ποινικοποιήσουμε το αν ένας πολιτικός θα πάρει δάνεια βάζοντας υποθήκη το σπίτι του; Δεν μπορεί να έχει ανάγκες; Ή θα έπρεπε να τα βρω μέσω φίλων και πακέτων. Να ζητήσω συγγνώμη κιόλας;».