Για «συνειδητή προσπάθεια καθυστέρησης διαδικασιών» στη Δικαιοσύνη έκανε λόγο ο Παύλος Πολάκης, επισημαίνοντας πως «πρέπει να τους σπρώχνουμε περισσότερο».

«Θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κάποιους φυλακή. Πρέπει να βάλουμε κάποιους φυλακή και εδώ είναι ζήτημα πολύ συγκεκριμένο, πάρα πολύ συγκεκριμένο ζήτημα» είπε ο κ. Πολάκης μιλώντας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσίευσαν τα parapolitika.gr, ο κ. Πολάκης ακούγεται να λέει πως «πρέπει να επιταχύνει η Δικαιοσύνη αυτό που κάνει, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο την ψηλή κουλτούρα. Δεν το λέω έτσι» και συμπληρώνει πως «υπάρχει συνειδητή προσπάθεια, συνειδητή προσπάθεια καθυστέρησης κάποιων διαδικασιών».

«Αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε και δεν το αφήνουμε. Αλλά πρέπει να τους σπρώχνουμε περισσότερο και πρέπει να βγαίνει και στο λόγο μας πολύ περισσότερο. Είναι επικίνδυνο αλλά έτσι είναι» λέει ο κ. Πολάκης για να καταλήξει: «αν δεν σπάσει αυτή η ιστορία δεν παίρνουμε πραγματική εξουσία σε αυτή τη χώρα και ο νοών νοείτω».

ΝΔ: Οι μάσκες έπεσαν 

«Οι μάσκες έπεσαν. Έχουμε να κάνουμε με ένα αδίστακτο καθεστώς, έτοιμο να κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει τη μανία του για εξουσία. Δεν θα τους περάσει. Οι δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας και οι πολίτες θα προστατεύσουν το Σύνταγμα και τους θεσμούς της» επισημαίνει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

«Θέλουν δεν θέλουν, στις εκλογές θα φύγουν. Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι όλων των Ελλήνων και όχι ένας κυνικός συνεταιρισμός εξουσιομανών», καταλήγει η ανακοίνωση.