Με προφανή ειρωνεία σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου, υπενθυμίζοντας πως «Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε tweet στα αγγλικά, για να καταγγείλει ότι η κυβέρνηση δήθεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη, με αφορμή τοποθέτηση στελέχους της που αφορούσε στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών της Δικαιοσύνης» και μιλώντας «προφανή αμηχανία» της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούσαν πως «επιχειρεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και, μέσω διαρροών, θυμίζει ότι επί των ημερών της ξεκίνησε η δικαστική έρευνα για τον Γιάννο Παπαντωνίου, ξεχνώντας όμως ότι αυτό έγινε μετά την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ, που οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έκρυβαν στα συρτάρια τους».

Οι ίδιες πηγές σημείωναν: «Αλήθεια, για τη ΝΔ, η προφυλάκιση Παπαντωνίου δεν αποτελεί προϊόν σκευωρίας, πολιτικής δίωξης και άθλιων παρεμβάσεων της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη; Εάν είναι έτσι, είναι και αυτό μία πρόοδος για τη ΝΔ, έστω και αργά. Περιμένουμε αντίστοιχη πρόοδο από τον κ. Μητσοτάκη και για άλλες υποθέσεις πολιτικών προσώπων που ερευνά η Δικαιοσύνη»;

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στις κυβερνητικές πηγέ, σημείωνε πως ο Αλέξης Τσίπρας «βρίσκεται πλέον σε πλήρη σύγχυση». «Να του υπενθυμίσουμε» συνεχίζει η Νέα Δημοκρατία «ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν υπήρξε ποτέ στέλεχος της ΝΔ».

Καταλήγοντας η Νέα Δημοκρατία, αφήνει αιχμές για τον πρώην συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου και πλέον κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Κοτσακά. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αν θέλει, ωστόσο, πληροφορίες για τα εξοπλιστικά σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει παρά να ρωτήσει το δεξί χέρι του Ακη Τσοχατζόπουλου: Τον Αντώνη Κοτσακά που εξελέγη πρώτος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ».

Το Μέγαρο Μαξίμου, επανερχόμενο στο θέμα, σημείωσε: «Οι ανακοινώσεις της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ επιβεβαιώνουν αυτό που όλος ο κόσμος έχει καταλάβει. Πως ο κ. Μητσοτάκης και η κα Γεννηματά είναι οι διαφορετικές όψεις του ίδιου ακριβώς νομίσματος. Του παλιού πολιτικού συστήματος που πασχίζει να επανέλθει στην εξουσία, για να προωθήσει τις "μεταρρυθμίσεις" που άφησαν στη μέση ο κ. Παπαντωνίου και οι λοιποί "εκσυγχρονιστές"».