Μπορεί οι υπουργοποιήσεις Μωραΐτη και Τόλκα να έχουν ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη της Κουμουνδούρου να βλέπουν “Πασοκοποίηση” του κυβερνητικού σχήματος, στο ΚΙΝΑΛ πάντως αναζητούν τρόπους για να αποκρούσουν την “πολιτική πολιορκία” που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου της Χαριλάου Τρικούπη έχουν επιδοθεί σε ένα ντεμαράζ επικοινωνιακής αντεπίθεσης για να απαντήσουν σε όσα πράττει, αλλά και σε όσα διαρρέει το Μέγαρο Μαξίμου, αναφορικά με τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα για την διεύρυνση στο κέντρο.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι είμαι μεταγραφές τρίτης εθνικής και την παράγκα την οποία προσπαθεί να στήσει, μπορεί να πάρει ξανά πρωτάθλημα. Δεν υπάρχουν αυτά, έχουν τελειώσει” δήλωσε χθες ο Παύλος Χρηστίδης δίνοντας τον τόνο της γραμμής άμυνας που έχει χαράξει Χαρίλαου Τρικούπη. Σε πιο σκληρούς τόνους ο Σταμάτης Μαλέλης: “Η μεγάλη κεντροαριστερά δεν χτίζεται με τυχοδιώκτες και ακροδεξιούς. Εμείς με τους δημοκράτες αγωνιστές και εσείς με Παπαγγελόπουλο,  Κουντουρά, Κουίκ και άλλους… προοδευτικούς”.

Παρά το γεγονός ότι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν έντονα την διαφωνία τους για την διεύρυνση που επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας σε βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού συνεχίζουν το ασφυκτικό πρέσινγκ αλλά και τις δημόσιες δηλώσεις που αποτυπώνουν την ξεκάθαρη στόχευση άλωσης του κεντροαριστερού χώρου. Τον τόνο έδωσε χθες ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης όποιος προέβλεψε ότι θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις από το ΚΙΝΑΛ. “Θα υπάρξουν ρήγματα. Το ΚΙΝΑΛ θα δυσκολευτεί ακόμη και στην κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση. Είναι η πολιτική μου εκτίμηση, ότι θα δυσκολευτεί να μπει στη Βουλή”.

Παρά τις αιχμές και τα δηκτικά σχόλια του βουλευτή Γιώργου Κυρίτση, των στελεχών της κίνησης των "53", αλλά και του Παναγιώτη Κουρουμπλή, στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν, παρά την εσωτερική μουρμούρα που προκαλεί η ένταξη στην κυβέρνηση των πασοκογενών υπουργών. Άλλωστε το πρωθυπουργικό περιβάλλον διαμηνύει ότι η προσπάθεια για Κεντροαριστερή διεύρυνση θα συνεχιστεί και θα κορυφωθεί στο ευρώψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναμένεται να συμπεριληφθούν στελέχη όπως η Λούκα Κατσέλη και πιθανότατα ο Γιάννης Ραγκούσης.