Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, στο briefing του κόμματος νωρίτερα μέσα στη μέρα, επισημοποίησε κάτι που ήταν γνωστό στο παρασκήνιο: ανακοίνωσε το «κόψιμο» του γνωστού δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και συγκεκριμένα από αυτό της Α’ Αθηνών.

Δεν ήταν, επίσης, μυστικό ότι ο κ. Μπογδάνος είχε κλείσει στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο εδώ και καιρό. Δεν είχε, όμως, ανακοινωθεί επισήμως. Βεβαίως, ο κ. Μπογδάνος πήγαινε σε κομματικές εκδηλώσεις, όπως στην κοπή πίτας του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος τον χαιρέτισε από μικροφώνου, αλλά και στην πίτα του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη. Παράλληλα, έδινε το παρών και στις κοπές πίτας των γαλάζιων κομματικών οργανώσεων, όπως χθες στην πίτα της Β4 ΝΟΔΕ. 

Υπήρχε, όμως, μια ειδοποιός διαφορά στη χθεσινή πίτα: είχε δημιουργηθεί βαρύ κλίμα ως προς το πολιτικό μέλλον του, με φόντο μια πρόσφατη ανάρτησή του για την ΕΡΤ στο Twitter. Συγκεκριμένα, προ ημερών ο δημοσιογράφος έκανε retweet ένα tweet το οποίο ανέφερε: «Δεν έχετε ιδέα τι έχει να γίνει στην ΕΡΤ αν βγει η Νέα Δημοκρατία», σχολιάζοντας: «ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΩ». Στη συνέχεια των αναρτήσεων, άλλος χρήστης του twitterέγραψε σε απάντηση: «Αυτά περιμένουμε 4 χρόνια. Ένα τανκς από έξω και να γυρίσουμε την σκηνή Ηλία ρίχτο», με τον κ. Μπογδάνο να απαντά: «Ψηφίστε σωστά και το 'χουμε!».

Κατά πληροφορίες, η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ειλημμένη ήδη από την Παρασκευή. Βεβαίως, επικοινωνία με τον δημοσιογράφο τις προηγούμενες μέρες δεν υπήρξε, απλώς ανακοινώθηκε σήμερα η απόφαση από την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος. «Ο κ. Μπογδάνος δεν θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ. Οι συμπεριφορές αυτές είναι ξένες προς τη ΝΔ», είπε η κ. Σπυράκη. 

Ο κ. Μπογδάνος, ούτως ή άλλως, είναι ένα συγκρουσιακό πρόσωπο. Αυτό ίσχυε και για το περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη, όπου υπήρχαν υποστηρικτές και μη του προσωπικού του στυλ. Η περίπτωση του tweetγια την ΕΡΤ, όπως, όμως, και η συνέχεια στο περιστατικό, με τον κ. Μπογδάνο να ανακαλεί μόνο τα περί «τανκ» και να διαμηνύει ότι η ΕΡΤ θα πρέπει να κλείσει, λειτούργησαν αποτρεπτικά για την παραμονή του στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο. Άλλωστε, σε αυτή την περίοδο, η ΝΔ έδωσε στίγμα με την άρση του εμπάργκο στην ΕΡΤ, έστω και με αστερίσκους και επιφυλάξεις, ενώ κανένα στέλεχός της στο δημόσιο λόγο του, όση κριτική και αν ασκεί στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, δεν θέτει ζήτημα κλεισίματος της ΕΡΤ. Είναι, άλλωστε, γνωστό το πολιτικό κόστος που υπέστη η κυβέρνηση Σαμαρά μετά την απόφαση για το κλείσιμό της το καλοκαίρι του 2013. Οπότε, η ΝΔ αυτή τη στιγμή θέλησε να έχει έναν πονοκέφαλο λιγότερο ως προς το ζήτημα αυτό, εξαιρώντας τον γνωστό δημοσιογράφο από τα κομματικά ψηφοδέλτια.