Δεν έχει παρέλθει χρόνος από τα εγκωμιαστικά σχόλια του Πάνου Καμμένου, κατά τον διετή απολογισμό της θητείας του στο υπουργείο Άμυνας, για τον Νίκο Κοτζιά όταν έλεγε: «Δεν διαφωνώ με τον κ. Κοτζιά, είναι ο καλύτερος ΥΠΕΞ που έχει περάσει ποτέ».
Τα κολακευτικά λόγια τότε για τον υπουργό Εξωτερικών όταν είχε ρωτηθεί σχετικά εξαϋλώθηκαν στο πέρασμα του χρόνου…
Κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και οι σχέσεις τους δοκιμάστηκαν πολλές φορές μέσα στους επόμενους μήνες με τους δύο υπουργούς να φθάνουν την αντιπαράθεση στο… κόκκινο.
Μήλον της έριδος, η Συμφωνία των Πρεσπών.
Μόλις στις αρχές Οκτωβρίου ο Πάνος Καμμένος , όταν ο Νίκος Κοτζιάς έλεγε πως «την ευθύνη για την εξωτερική πολιτική της χώρας την έχουν ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών», δήλωνε ότι «εγώ συνομιλώ με τον Πρωθυπουργό», κλείνοντας για άλλη μια φορά την πόρτα στις απευθείας συζητήσεις για το θέμα με τον υπουργό Εξωτερικών.
Αυτή η τοποθέτηση του υπουργού Άμυνας θα μπορούσε να θεωρηθεί προπομπός της χθεσινής όξυνσης μεταξύ των δύο υπουργών, κατά την συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου με τον Πρωθυπουργό σε έναν ιδιαίτερα αυστηρό τόνο να δηλώνει: «Θέλω καθαρούς λογαριασμούς από όλους». 
Σήμερα, διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου οι χθεσινές πρωθυπουργικές συστάσεις συνεχίζονται και μετά τις πρωινές φήμες για παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, αλλά και με εμφανή την ολοένα και αυξανόμενη δυσαρέσκεια του Αλέξη Τσίπρα, γίνεται σαφές ότι «Όποιος δεν θέλει μπορεί να κατέβει από το τρένο».
Τελικά, θα κατέβει και ποιος, πρώτος, από το τρένο;