Διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας αύριο Τρίτη, μία επίσκεψη που έρχεται να αποκλιμακώσει την ένταση μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με την εκτίμηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ενώ ιδιαίτερο συμβολισμό έχουν οι επισκέψεις του σε Αγία Σοφία και Χάλκη την Τετάρτη.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να φτάσει αύριο στις 16:00 το απόγευμα στο τουρκικό προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας, Φουάτ Οκτάι. Αμέσως μετά, στις 16:45 είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το πρόγραμμα της Τρίτης ολοκληρώνεται με τη συνέντευξη Τύπου στις 18:50 και εν συνεχεία με το δείπνο που θα παραθέσει ο Τούρκος πρόεδρος προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού στις 19:30.

Την Τετάρτη στις 9:15 το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί την Αγία Σοφία και αμέσως μετά, στις 11:30 τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου αφού ξεναγηθεί θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο. Στις 18:30 το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας της Κωνσταντινούπολης στο Σισμανόγλειο Μέγαρο όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας.