Προοίμιο ρήξης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Πάνο Καμμένο, μοιάζουν οι διευκρινίσεις της υφυπουργού Εσωτερικών, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, η οποία δηλώνει ότι δεν θα πάρει μέρος στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ από κοινού με όργανα του κόμματος. 

Την απόφασή της αυτή την δικαιολογεί λέγοντας πως ενημερώθηκε αργά, όταν προσκλήθηκε δεν της γνωστοποιήθηκε η ατζέντα και ως εκ τούτου «δεν θα έχω τη δυνατότητα να συνεισφέρω θετικά, εκτιμώ ότι δεν έχουν προκύψει νέα δεδομένα που να επιτρέπουν λήψη αποφάσεων». 

Αντίθετα, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη θα βρίσκεται σε υπηρεσιακή επίσκεψη στην επαρχία στο πλαίσιο προώθησης του νέου Νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την Ισότητα των Φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας που πρόκειται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή. 

Σε κάθε περίπτωση, η υφυπουργός, η οποία δεν είναι βουλευτής και ως εκ τούτου δεν μετρά στην πλειοψηφία που «ψάχνει» η κυβέρνηση καλεί σε αναμονή καθώς όπως λέει «είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί η διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης στη γείτονα χώρα, να έρθει το τελικό εγκεκριμένο κείμενο, να δοθεί για μελέτη και να καταθέσουν όλοι με ψυχραιμία, υπευθυνότητα και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον τις απόψεις τους θεσμικά και δημοκρατικά στα αρμόδια όργανα των Κομμάτων, στη Βουλή και στην Κοινωνία».  

Η υφυπουργός Εσωτερικών, ξεκαθαρίζει μάλιστα πως διαφοροποιείται τόσο με όσους «σπεύδουν να πάρουν αρνητικές αποφάσεις, να καταγγείλουν και να συκοφαντήσουν χωρίς να μελετήσουν» όσο και με εκείνους «που σπεύδουν να πάρουν θετικές αποφάσεις με τον ίδιο τρόπο». 

Τέλος, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, υπενθυμίζει την περίπτωση του 3ου Μνημονίου, σημειώνοντας πως τότε «ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ άλλαξαν ρότα και ψήφισαν ένα «Μνημόνιο» γιατί αυτό ήταν που συνέφερε τον τόπο και τους πολίτες του. Τον Αύγουστο του 2018 αποδείχτηκε ότι καλώς έπραξαν. Σε κορυφαίες στιγμές επομένως, όταν μιλάμε με φανατισμό ή δογματισμό για «κόκκινες γραμμές», δεν διαμορφώνουμε έναν ασφαλή τρόπο πολιτικής τοποθέτησης. Έχω την άποψη ότι η καλή αντίληψη και βαθιά μελέτη του συνόλου των δεδομένων, εγχώριων και διεθνών σε σχέση με την πατρίδα μας, είναι εκείνα τα στοιχεία που πρέπει να αποτελούν τα κριτήρια που θα μας οδηγήσουν σε επωφελείς λύσεις».

Καταλήγοντας η υφυπουργός σημειώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της γιατί όπως αναφέρει «βρίσκεται στην πιο παραγωγική, δημιουργική και θετική της φάση».
«Το οφείλουμε στους Έλληνες πολίτες που δοκιμάστηκαν και το μέρος των συμπολιτών μας που δοκιμάζεται ακόμη. Το οφείλουμε στα στελέχη των κομμάτων ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ που εργάστηκαν κάτω από πολύ μεγάλες «πιέσεις» και αντιδράσεις» σημειώνει η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.