Προσκλητήριο στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας απευθύνει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή εκδήλωση που θα λάβει χώρα, αύριο Τρίτη, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», αναφορικά με τις προκλήσεις και τις προοπτικές για την Ανώτατη Παιδεία.

Η πρόσκληση έφτασε στα e-mail εκατοντάδων καθηγητών των Ανωτάτων Ιδρυμάτων πριν από λίγες ημέρες και από τη ΝΔ περιμένουν μεγάλη συμμετοχή. 

Ο κ. Μητσοτάκης, άλλωστε, πολλές φορές θέτει στην κορυφή της ατζέντας του τα ζητήματα της Παιδείας, έχοντας μιλήσει πολλές φορές για την ανάγκη αναβάθμισης του Δημοσίου Πανεπιστημίου, για την βελτίωση της διασύνδεσης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με την αγορά εργασίας, για την ανάγκη καλύτερης φύλαξης των χώρων των ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά έχει ορίσει και ως προϋπόθεση για να μπει η ΝΔ στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση να καταστεί αναθεωρητέο το άρθρο 16 αναφορικά με τη δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων.

Σημειωτέον, την Παρασκευή συνάντηση με τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Φιλοσοφικής Σχολής, όπου είχε…ανοίξει «γραφείο» ο Ρουβίκωνας, είχε γαλάζια αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη, την τομεάρχη Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Μάξιμο Χαρακόπουλο. Σε αυτή τη συνάντηση, συζήτηθηκαν κατά βάση τα ζητήματα της ανομίας στους πανεπιστημιακούς χώρους, με τον κ. Χατζηδάκη να επισημαίνει ότι η ΝΔ προτίθεται να καταργήσει τον νόμο Γαβρόγλου για το άσυλο.