Οι υποψήφιοι πρόεδροι του νέου φορέα της κεντροαριστεράς απαντούν στα ερωτήματα του Γιώργου Κουβαρά, του Γιάννη Πολίτη και της Αγγελικής Σπανού, στο πρώτο debate της Κεντροαριστεράς που παρουσιάζει σήμερα το Action24. \

Συγκεκριμένα στην τηλεμαχία συμμετέχουν οι Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιάννης Μανιάτης και Γιάννης Ραγκούσης. 

Η τηλεμαχία ξεκίνησε με τοποθετήσεις ενός λεπτού και συνεχίστηκε με αναφορά στα εσωκομματικά. 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε υπερήφανος «γιατί ενώνουμε την προοδευτική παράταξη και δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να ψηφίσουν για τον αρχηγό ενός εντελώς νέου κόμματος, μακριά από τα λάθη του παρελθόντος». Από πλευράς το ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ανόδου της ακροδεξιάς που είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί όλη την Ευρώπη και τόνισε πως η δημοκρατική παράταξη πρέπει να ενισχυθεί. Ο κ. Καμίνης στάθηκε στην κρίση που ταλαιπώρησε τη χώρα και ανέτρεψε τα σχέδια ζωής, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διέψευσε τις ελπίδες και την ΝΔ ότι δεν ενδιαφέρεται για τις ανισότητες τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται νέες προτάσεις. Ο κ. Μανιάτης επεσήμανε ότι ο ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που κράτησε όρθια την κοινωνία ενώ στάθηκε και στο έργο του ως υπουργός Περιβάλλοντος. Τέλος ο κ. Ραγκούσης υπογράμμισε πως θα δώσουν ψήφο σε κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

Ακολούθησε ο πρώτος γύρος της τηλεμαχίας που αφορούσε στα εσωκομματικά και η συζήτηση συνεχίστηκε με την επόμενη μέρα των εκλογών και τις σχέσεις με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Στον τρίτο γύρο η συζήτηση επικεντρώθηκε στα πρόβλήματα των πολιτών ενώ κατά τον τέταρτο γύρο οι υποψήφιοι έκαναν ερωτήσεις μεταξύ τους.Ακολούθησε μία κοινή προς όλους ερώτηση από τον δημοσιογράφο των Παραπολιτικών Ανδρέα Παπαδόπουλο. Τι διαφορετικό θα έκαναν από τον Γιώργο Παπανδρέου και πως αποτιμούν την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, ήταν το ερώτημα ενώ ο έκτος γύρος ήταν μία κοινή προς όλους ερώτηση από τον δημοσιογράφο των Παραπολιτικών Ανδρέα Παπαδόπουλο: «Τι διαφορετικό θα έκαναν από τον Γιώργο Παπανδρέου και πως αποτιμούν την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου».