Σε γόρδιο δεσμό εξελίσσεται για την κυβέρνηση η υπόθεση Σαββίδη και οι παρενέργειες που έχει στο χώρο του ποδοσφαίρου. Η απόφαση για διακοπή των πρωταθλημάτων όχι μόνο φέρνει ante portas τον κίνδυνο διεθνούς απομόνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου από FIFA και UEFA για μία ακόμη φορά, αλλά επιπλέον δημιουργεί και ενδοκυβερνητικές αναταράξεις, παρά τη συγγνώμη του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος επιπλέον φαίνεται να χάνει τα ερείσματά του στο Μαξίμου και γενικότερα στην κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη στο «Κόκκινο», με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να τονίζει ότι τον προβληματίζει το γεγονός πως «επιλέχθηκε ως άμεση απάντηση η διακοπή του πρωταθλήματος, η οποία μοιάζει να κατανέμει αδιακρίτως την ευθύνη σε όλες τις ομάδες και δημιουργούνται έτσι συνθήκες διάλυσης, μέσα από την οποία μπορεί να υπάρξει ατιμωρησία και να διασωθούν οι "νονοί" του ποδοσφαίρου». Παράλληλα, ο κ. Φίλης, πρότεινε ασυμβίβαστο ανάμεσα σε ιδιοκτήτες Μέσων Ενημέρωσης και ιδιοκτήτες αθλητικών ομάδων.

Παρόμοια ήταν η τοποθέτηση του Κώστα Δουζίνα («Πρακτορείο FM»): «Προφανώς οδηγεί και στην τιμωρία ομάδων, οι οποίες δεν είναι ανακατεμένες και οι οποίες δεν έχουν καμία ευθύνη σε αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ συνάδελφοί του εστίασαν κυρίως στον Ιβάν Σαββίδη, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να έχει συλληφθεί μετά την εισβολή του με όπλο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας (Ελένη Αυλωνίτου, Σάκης Παπαδόπουλος και άλλοι). Αντιθέτως, υπέρ του ομογενή επιχειρηματία τάχθηκε ο Κώστας Ζουράρις - ο οποίος, άλλωστε, βρέθηκε εκτός κυβέρνησης λόγω της... συμπάθειάς του προς τον ΠΑΟΚ και των δηλώσεων που είχε κάνει για τον Ολυμπιακό. ««Το όπλο είναι παντός καιρού και παντός τόπου, γιατί είναι άμυνα. Βεβαίως, δεν πρέπει να το δείχνεις, φυσικά. [...] Δεν είχε καταλάβει (ο Σαββίδης) τι έγινε, επειδή δεν ξέρει ελληνικά», είπε (Alpha) ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Αθλητισμού υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησης για διακοπή του πρωταθλήματος, παρά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της Σούπερ Λιγκ, οι οποίοι εξέφρασαν τη διαφωνία τους και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Γιώργος Βασιλειάδης παραδέχθηκε σε δηλώσεις του (Antenna) το σοβαρό κίνδυνο αποβολής των ελληνικών συλλόγων και της εθνικής ομάδας από τις διεθνείς διοργανώσεις. Στην Αθήνα βρίσκονται, άλλωστε, ήδη εκπρόσωποι της FIFA και της UEFA, οι οποίοι έχουν έρθει με... άγριες διαθέσεις και εκτός απροόπτου θα έχουν συνάντηση σήμερα με τον κ. Βασιλειάδη.

Την απόφαση διακοπής του πρωταθλήματος υπερασπίστηκε και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης. Μάλιστα, ο υπουργός Επικρατείας τάχθηκε σε δηλώσεις του («Κόκκινο») ακόμη και υπέρ του ποδοσφαιρικού Grexit: «Το ενδεχόμενο ενός μεγάλου Grexit από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ίσως είναι μία λύση», τόνισε.