Σοβαρούς κλυδωνισμούς έχει προκαλέσει στο Ποτάμι η Συμφωνία των Πρεσπών.

Μετά τη διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη ο οποίος έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, σοβαρούς τριγμούς προκαλεί και η κύρωση της Συμφωνίας.

Την αποχώρησή τους προαναγγέλλουν ουσιαστικά οι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς, οι οποίοι αναμένεται να καταψηφίσουν τη Συμφωνία.

Χαρακτηρίζουν τη στάση του κόμματος περίεργη, επαμφοτερίζουσα και αλλοπρόσαλλη και εμμέσως πλην σαφώς αναγγέλλουν «έξοδο».

Σε ανάρτησή του – που συνυπογράφει με το Γιώργο Αμυρά - ο Γρηγόρης Ψαριανός αναφέρει:

«Με το πολιτικό μαγειρείο που έχει στηθεί από τα Τσιπροτεχνεία με διάφορα Ρετάλια, Επιχειρηματίες, Υπηρεσίες και Αποκόμματα, δηλώνουμε ότι αυτή η "προοδευτική" ΣΥΡΙΖΟΣΥΜΜΑΧΙΑ περίεργων και ετερόκλητων τυπων μάς βρίσκει εντελώς απέναντι.

Ανεξαρτήτως Συμφωνιών Πρεσπών, Σπετσών, Λειψών ή Ψαρρών. Και επειδή ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ταλαντεύεται και κάνει ασκήσεις Ισαποστακισμου, στάση απαράδεκτη αυτή την ώρα. Και επειδή ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ π α λ ι εμφανίζεται παραπλέον προς τους ΤσιπροΠολάκηδες μπορούμε να συνάγουμε ότι ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ δεν επιλέγει μια καθαρή στάση και διαλύεται.

Δηλώνουμε και εκφράζουμε την απόλυτη διαφωνία μας με την περίεργη, επαμφοτερίζουσα και αλλοπρόσαλλη αυτή στάση του κόμματος. Διατηρούμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού μας και του επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.

Γρηγόρης Ψαριανός
Γιώργος Αμυράς»