Εντυπωσιακή «βουτιά» καταγράφει η δημοτικότητα του Έλληνα πρωθυπουργού, σύμφωνα με τη νέα έρευνα της Public Issue, που διεξήχθη από τις 6 έως τις 16 Νοεμβρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων.

Ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται έκτος στην προτίμηση των ερωτηθέντων (26%) μετά τους Κυριάκο Μητσοτάκη (46%), Φώφη Γεννηματά (40%), Δημήτρη Κουτσούμπα (39%), Σταύρο Θεοδωράκη (34%), Βασίλη Λεβέντη (31%). Μετά τον πρωθυπουργό ακολουθούν μόνο ο Πάνος Καμμένος με 15% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 10%.

Εξίσου ενδιαφέρον είναι το συμπέρασμα για το κοινωνικό κλίμα καθώς η μεγάλη πλειοψηφία του 74% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση ενώ μόλις το 17% σε σωστή. 

Πολύ υψηλά είναι τα ποσοστά δυσαρέσκειας των πολιτών τόσο από τον τρόπο που είτε η κυβέρνηση είτε η αντιπολίτευση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας. Ειδικότερα, το 84% των ερωτηθέντων είναι δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση και το 76% με την αντιπολίτευση.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη αναδεικνύεται με 43% ο πρόεδρος της ΝΔ. 25% συγκεντρώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ προηγείται με 29% ο «κανένας».