Διαστάσεις παίρνει η κόντρα που έχει ξεκινήσει μεταξύ Πάνου Καμμένου και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας στις ΗΠΑ αφενός ότι υπάρχει planB για τα Σκόπια, αφετέρου ότι θα εγκατασταθούν νέες αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.

Λίγο πριν την Κεντρική Επιτροπή όπου αναμένεται να αναφερθεί στο θέμα και ο Aλέξης Τσίπρας και μία ημέρα μετά τη διάψευση του κ. Καμμένου – μέσω Twitter - ότι συνομίλησε με τον πρωθυπουργό και τον ισχυρισμό του ότι η πρότασή του δεσμεύει μόνο τον ίδιο, βουλευτές, με δηλώσεις τους στην «Εφημερίδα των Συντακτών» εξαπολύουν νέες βολές κατά του υπουργού Άμυνας.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Φίλης ανέφερε: «Με τις δηλώσεις του, τον υποτελή φιλοαμερικανισμό του και τις επινοήσεις για άξονες στο πλαίσιο ενός "ψυχρού" βαλκανικού πολέμου ,επιβαρύνει τη διεθνή θέση της χώρας και δοκιμάζει την κυβερνητική συνοχή. Είναι χίμαιρα και μάλιστα επικίνδυνη και αυτοκαταστροφική για τον ίδιο να θέλει να το παίξει Έλληνας Σαλβίνι ή Όρμπαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πάρει τα μέτρα του»

Αντίστοιχα, η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου σημείωσε: Η κρίση του κ. Καμμένου δεν μπορεί να γίνει και κρίση της κυβέρνησης. Όσο νωρίτερα το καταλάβει, τόσο ο κ. Καμμένος όσο και η αντιπολίτευση, τόσο καλύτερα για όλους».

«Η εξωτερική πολιτική διαμορφώνεται μόνο από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών» τονίζει η Σία Αναγνωστοπούλου.

«Είναι προφανές ότι η σύγχυση του κ. Καμμένου σχετικά με τον ρόλο του προκύπτει από την πολιτική του αγωνία για την επόμενη ημέρα αλλά και την αδυναμία κατανόησης των πραγματικών συμφερόντων της χώρας μας σχετικά με την εξωτερική της πολιτική» σημείωσε η Θεοδώρα Τζάκρη.