Όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Κoινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, αφού είχαν πρώτα ανακοινώσει την απουσία τους σχεδόν όλα τα στελέχη. 

Η συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Στη συνέχεια συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, η οποία ενέκρινε τη νέα καμπάνια του κόμματος.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ανέφερε πως δεν θα προβεί σε δηλώσεις πριν τη συνεδρίαση της ΚΟ και τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα που έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως από τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είχαν πει πως θα απουσιάσουν οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Τέρενς Κουίκ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Βασίλης Κόκκαλης και Έλενα Κουντουρά. 

Το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στα στελέχη των ΑΝΕΛ, που είτε θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών είτε θα στηρίξουν την κυβέρνηση παρά τις εντολές Καμμένου είτε και τα δύο, φαίνεται πως είναι αυτό που έχει εξοργίσει περισσότερο όλων των υπουργό Άμυνας.

Υποχώρηση Καμμένου: Αποδέχεται την πρόταση της ΝΔ για την τροπολογία για τα εξοπλιστικά

Υπό το βάρος των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και μπροστά στον κίνδυνο ακόμη και διάλυσης των ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος προχώρησε σε ένα ελιγμό.

Ο Πάνος Καμμένος, μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, η οποία ζήτησε απόσυρση της τροπολογίας και ονομαστική ψηφοφορία, πρότεινε να γίνει άμεσα συνεδρίαση της επιτροπής Εξοπλιστικών και στη συνέχεια η ψηφοφορία αποδεχόμενος έτσι την πρόταση της ΝΔ να συζητηθεί η επίμαχη τροπολογία για τα αντισταθμιστικά για τα εξοπλιστικά σε ειδική συνεδρίαση. 

«Δέχομαι την ονομαστική ψηφοφορία τη Δευτέρα. Να κάνουμε συνεδρίαση αύριο ή την Παρασκευή. Πάμε να τα δούμε όλα αναλυτικά στην επιτροπή εξοπλισμών. Αφήνω την τροπολογία όπως είναι και δέχομαι την πρότασή να συζητήσουμε στην επιτροπή εξοπλισμών ή διευρυμένα αν θέλετε στην επιτροπή άμυνας. Ελάτε όλοι να τα συζητήσουμε, να λυθούν όλες οι απορίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.