Τις... υποσχέσεις του προσπαθεί να θυμίσει στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ το οποίο ελάχιστη ώρα μετά την κατάθεση της τροπολογίας της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό, σε σχέδιο νόμου για τη δωρεά του Ιδρύματος «Σ. Νιάρχος» επαναφέρει πρότασή του για διαμόρφωση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, πράγμα για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευτεί πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Η κυβερνητική τροπολογία, αναμένεται να αυξήσει τον κατώτατο μισθό από τα 586 μέχρι τα 610 ευρώ.

Την τροπολογία – προσθήκε για την επαναφορά του κατώτατου μισθού και του ημερομισθίου κατέθεσαν εκ μέρους του ΚΚΕ, οι Γιώργος Λαμπρούλης, Θανάσης Παφίλης, Μανώλης Συντυχάκης, Χρήστος Κατσώτης και Νίκος Μωραΐτης.

Στην αιτιολογική έκθεση, το ΚΚΕ αναφέρει: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επανακαταθέτει τροπολογία για την επαναφορά του κατώτατου μισθού και ημερομίσθιου στο ποσό των 751 ευρώ του νεοπροσλαμβανόμενου άγαμου εργατοτεχνίτη και του ημερομισθίου στο ποσό των 33,57 ευρώ μεικτά, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Με την ίδια τροπολογία προβλέπεται η κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού που εξακολουθούν να ισχύουν, όπως είναι: Η Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου 6/2012, το άρθρο 103 του ν. 4172/2013, που προβλέπει, με τη διαδικασία που ορίζει, τον καθορισμό του κατώτατου μισθού με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, έχοντας ως κριτήριο την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, δηλαδή την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

Με την ίδια τροπολογία προβλέπεται επίσης η κατάργηση και κάθε άλλης αντίθετης, διάταξη τυπικού ή ουσιαστικού νόμου ή συλλογικής σύμβασης εργασίας ή διαιτητικής απόφασης».