«Αυτό που κάνει (σ.σ. η Τουρκία) δεν διευκολύνει την ειρηνική συνύπαρξη στην περιοχή και έχει μεγάλο οικονομικό κόστος και για τις δυο χώρες, ενώ ενέχει και κινδύνους ατυχημάτων», σημείωσε ο Παναγιώτης Ρήγας, σχολιάζοντας τις τουρκικές προκλήσεις.

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ Alpha, τόνισε πως από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση «στοχεύει στην εφαρμογή μιας πολυδιάστατης και ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής και ταυτόχρονα στην ανάδειξη της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή».

Αναφορικά με τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, ο ΑΝΥΕΘΑ δήλωσε: «Υπάρχει μια συνεργασία αυτή τη στιγμή σε οικονομικό επίπεδο και σε επίπεδο ενόπλων δυνάμεων. Η συνεργασία αυτή υλοποιείται με τους όρους ανεξαρτησίας της χώρας μας και στη βάση των υποχρεώσεων που έχουμε εμείς απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά και των όποιων υποχρεώσεων απορρέουν από τη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ». Ενώ για το ενδιαφέρον που έχουν δείξει οι ΗΠΑ για τα ναυπηγεία, ο κ. Ρήγας σχολίασε πως οποία συμφωνία προκύψει θα γίνει με γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και της οικονομίας της χώρας.