Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του βουλευτή Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Κουκουδήμου περί ενδεχομένου «τέταρτου μνημονίου» αν αναλάβει «με το καλό ο Κυριάκος Μητσοτάκης». 

Το Μέγαρο Μαξίμου, δεν άφησε την… ευκαιρία να πέσει κάτω σχολιάζοντας πως «θέλει ο Κυριάκος να κρυφτεί και ο Κουκοδήμος δεν τον αφήνει», ενώ ο ίδιος βουλευτής αναγκάστηκε να ανασκευάσει μιλώντας για παρερμηνεία των δηλωσεών του.

Η δήλωση Κουκουδήμου

Μιλώντας στον ρ/σ Flash και προσπαθώντας να περιγράψει με όσο γίνεται μελανότερο χρώμα την κατάσταση στη χώρα ο Κώστας Κουκοδήμος ανέφερε: «Αυτή η κυβέρνηση έχει οδηγήσει τη χώρα σε ένα τεράστιο αδιέξοδο. Θεωρώ δηλαδή ότι τον Οκτώβριο αν αναλάβει με το καλό ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα, ίσως αναγκαστεί να μπει και σε ένα τέταρτο μνημόνιο η κυβέρνηση του Κυριάκου του Μητσοτάκη».

Η αντίδραση Μαξίμου

Το Μέγαρο Μαξίμου, δεν άφησε βέβαια την δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας «να πέσει κάτω». Αντίθετα με ανακοίνωση του «ξεδίπλωσε» ολόκληρη την πολεμική του εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Θέλει ο Κυριάκος να κρυφτεί και ο Κουκοδήμος δεν τον αφήνει» αναφέρει σχετικά με τις δηλώσεις Κουκοδήμου και προσθέτει σχετικά με το μνημόνιο για το οποίο μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ:

«Ένα μνημόνιο που θα υλοποιεί προφανώς τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη για ασφαλιστικό Πινοσέτ, επαναφορά του 1 προς 5, αντί του 1 προς 1 που πέτυχε η σημερινή κυβέρνηση για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, επιστροφή στην εργασιακή ζούγκλα, κατάργηση του... ξεπερασμένου οκταώρου, επίθεση στην αμοιβή της εργασίας και άλλα "αναπτυξιακά" μέτρα, υπέρ των λίγων και σε βάρος των πολλών», αναφέρει η ανακοίνωση του Μαξίμου και καταλήγει: «Το γεγονός ότι ο κ. Κουκοδήμος, μετά από εντολή της Πειραιώς, προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, απλώς επιβεβαιώνει ότι στη ΝΔ οι αντιλαϊκές εμμονές συμβαδίζουν με την πολιτική γελοιότητα».

Κουκοδήμος: Μέρος των δηλώσεων παρερμηνεύθηκε

«Επειδή μέρος των δηλώσεων μου παρερμηνεύθηκε και επιχειρείται από μερίδα του τύπου να διαστρεβλωθεί βάναυσα οφείλω να πω τα εξής:

Το ύφος και το πνεύμα του προφορικού μου λόγου στη συνέντευξη που παραχώρησα είχε μοναδικό στόχο να καυτηριάσει την κάκιστη εικόνα της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα και τομείς λειτουργίας.

Η αναφορά μου στο 4ο μνημόνιο είχε όπως μπορεί να αντιληφθεί κάθε νοήμων άνθρωπος, σκωπτικό ύφος. Τόνισα πως η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα με την πολιτική της σε απόλυτο αδιέξοδο. Με παροχές προεκλογικού χαρακτήρα και προκειμένου να κλέψει πολιτικό χρόνο και να φτάσει μέχρι τον Οκτώβριο, λόγω της κακής της εικόνας για το Μακεδονικό.

Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να μη βλέπουν την αλήθεια. Κι αυτή είναι πως η Ν.Δ. αποτελεί την πολιτική επιλογή των Ελλήνων και πολύ σύντομα αυτό θα αποτυπωθεί στην κάλπη».