Συνεδριάζει αυτήν την ώρα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου θα συζητηθούν τα οργανωτικά ζητήματα του κυβερνώντος κόμματος, ενώ εκ των πραγμάτων θα γίνει και πολιτική συζήτηση. 

Ο νέος γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης έχει αρχίσει να επισκέπτεται μία-μία τις περιφέρειες προετοιμάζοντας το έδαφος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσουν και επισκέψεις του πρωθυπουργού στις 13 περιφέρειες.

Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να έχει «κλειδώσει» τις υποψηφιότητες στους περισσότερους Δήμους, εκτός από εκείνες των πολύ μεγάλων πόλεων και την περιφέρεια Αθήνας. 

Η Πολιτική Γραμματεία αναμένεται να συζητήσει την εκλογή του νέου οργάνου του κόμματος, με ενοποίηση πλέον της Πολιτικής Γραμματείας και του Πολιτικού Συμβουλίου και μικρότερο αριθμό μελών που δεν θα ξεπερνά τα 20. 

Την Παρασκευή το πρωί αναμένεται -εκτός απροόπτου- να συνεδριάσει η Κ.Ε. για να εκλέξει τα νέα μέλη της, ενώ μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου η Κ.Ε. θα συνεδριάσει εκ νέου με μενού την πολιτική ατζέντα και την «σφραγίδα» του κόμματος για την μετα-μνημονιακή πολιτική ενόψει προϋπολογισμού.