Με τη Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή να αποφασίζει συζήτηση επί της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας σήμερα και αύριο και, εν συνεχεία, συζήτησή της στην Ολομέλεια την Τετάρτη και την Πέμπτη, ώστε να ψηφιστεί το βράδυ της Πέμπτης, αυτό που μένει να απαντηθεί, προκειμένου να συμπληρωθεί το παζλ είναι, αν η ΝΔ προτίθεται να τραβήξει το χαρτί της πρότασης μομφής.

Όπως έλεγαν από χθες στο Reader.gr γαλάζια στελέχη, η επιλογή της πρότασης μομφής δεν έφυγε ποτέ από το τραπέζι, άσχετα, αν ο κ. Τσίπρας πήρε προ ημερών ψήφο εμπιστοσύνης. Πολλώ, δε, από τη στιγμή που η πρόταση μομφής δεν είναι υποχρεωτικό να απευθύνεται στον κ. Τσίπρα, αλλά μπορεί να είναι εστιασμένη και σε άλλο πρόσωπο, όπως π.χ. στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Σημειωτέον, στη ΝΔ είναι σφόδρα ενοχλημένοι από τις «μεθοδεύσεις» του Προεδρείου της Βουλής αναφορικά με τη συγκρότηση των Επιτροπών της Βουλής, με το παράδειγμα της διατήρησης του Σπύρου Δανέλλη ως μέλος της, ακόμα και αν είναι πλέον ανεξάρτητος βουλευτής και όχι βουλευτής του Ποταμιού, προκειμένου να διαμορφωθεί πλειοψηφία υπέρ της Συμφωνίας και στην Επιτροπή.

Οριστική απόφαση αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, συνεπώς μένει να φανεί τις επόμενες ώρες, αν το σενάριο που κυκλοφορεί στη Βουλή θα λάβει σάρκα και οστά. Σημειωτέον, πάντως, η πρόταση μομφής κατατίθεται κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας, άρα, ακόμα και αν ο κύβος ριφθεί, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει το πρωί της Τετάρτης.