Θα μοιάζει με ανέκδοτο, αλλά δεν θα είναι. Την 1η Απριλίου, ο Δήμαρχος Πάτρας εκλεγμένος με το ΚΚΕ Κώστας Πελετίδης θα καθίσει στο σκαμνί του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών μαζί με τον Αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού έργου, Χρήστο Σκόρδα για τη δημιουργία του Νότιου Πάρκου. 

Το έγκλημά του; Ότι μετέτρεψε έναν χώρο που επί χρόνια ήαν πλήρως εγκαταλελειμμένος και αφημένος στην τύχη του γεμάτος σκουπίδια, χόρτα, μπάζα και αποτελούσε εστία μόλυνσης για την πόλη σε πάρκο. 
Το ακόμα… χειρότερο βέβαια είναι ότι για την μετατροπή αυτή, χρησιμοποιήθηκαν εργαζόμενοι και μηχανήματα του Δήμου, χωρίς να χρεωθούν – όπως συμβαίνει στους περισσότερες Δήμους – οι δημότεςμε εργολαβίες. 

Στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής τονίζεται πως «χαρακτηρίζεται έγκλημα η διαμόρφωση ενός μεγάλου  πάρκου που αποτελεί πραγματικό στολίδι για την πόλη μας, με παιδική χαρά, ποδηλατόδρομο, όργανα γυμναστικής, που καθημερινά επισκέπτονται χιλιάδες συμπολίτες μας. Μεγάλες ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που μέσω των υπηρεσιών της έβαζε συστηματικά εμπόδια, που κατέληξαν σε μια ακόμη δίωξη.

Η Δημοτική Αρχή δεν υποχωρεί. Θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες του πατραϊκού λαού. Την 1η Απρίλη ο λαός και η νεολαία της πόλης μας, τα σωματεία, οι σύλλογοι, οι φορείς πρέπει με την μαζική, αγωνιστική παρουσία τους στα δικαστήρια να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην ελεύθερη πρόσβαση στη Παραλιακή Ζώνη. Το Νότιο Πάρκο ανήκει στον πατραϊκό λαό.»

ΠΗΓΗ: patrastimes.gr