Σύμφωνα με τον ίδιο μπορεί να συμβούν «πολλά πράγματα» τα οποία θα σταματούσαν την επικύρωση της συμφωνίας με την πΓΔΜ όπως «ένα θερμό επεισόδιο. Αυτό το απεύχομαι αλλά τα πάντα μπορούν να συμβούν».

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Σγουρίδης ανέφερε ότι «το πότε θα εισαχθεί έχει ένα δρόμο. Δεν ξέρω τι γεγονότα μπορεί να υπάρξουν. Μπορεί να υπάρξουν γεγονότα απρόβλεπτα και η συμφωνία να μην έρθει ποτέ στο κοινοβούλιο και αυτό δεν έχει να κάνει με την εγχώρια πολιτική σκηνή». Όταν οι δημοσιογράφοι επέμειναν και τον ρώτησαν τι θα μπορούσε να συμβεί είπε ο κ. Σγουρίδης: «Ένα θερμό επεισόδιο. Το απεύχομαι αλλά όλα μπορούν να συμβούν». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «κατηγορηματικά δεν επενδύω σε κάτι τέτοιο».

«Μπορεί μια συμφωνία να έχει υπογραφεί αλλά να έρθει στη Βουλή σε χρόνο που δεν μπορεί να υπολογιστεί. Υπάρχουν πολλές φορές συμφωνίες που τα κράτη δεν θέλουν να επικυρώσουν. Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως η συμφωνία για να έχει ισχύ πρέπει να κυρωθεί και στα δύο κοινοβούλια» τόνισε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ και συμπλήρωσε: «Σε περίπτωση που κυρωθεί η συμφωνία από τη γειτονική χώρα και εισαχθεί στην ελληνική Βουλή, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα αποχωρήσουν από τους κυβερνητικούς θώκους και την κυβερνητική πλειοψηφία».

Σε ερώτηση για το αν έχουν γίνει συζητήσεις για να καθυστερήσει η εισαγωγή της Συμφωνίας στην ελληνική Βουλή, ο κ. Σγουρίδης είπε «δεν νομίζω» και συμπλήρωσε: «τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους και αυτό έχει να κάνει και με τις συγκυρίες αλλά και με γεγονότα που μπορεί να συμβούν».