Τα όσα φέρεται να είπε ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, σε συνέντευξή του στον γερμανικό Τύπο για τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, διέψευσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο Έλληνας εκπρόσωπος, κληθείς να σχολιάσει τα περί “αγχωμένης, μεγαλχολικής και αποκαρδιωμένης” Μέι, που φέρεται να είπε ο Γιουνκέρ, διέψευσε κατηγορηματικά πως ο πρόεδρος της Επιτροπής χρησιμοποίησε αυτές τις λέξεις ή οτιδήποτε σχετικό.

Όπως είπε μάλιστα σε αυστηρό ύφος «Κανονικά δεν σχολιάζουμε διαρροές, αλλά σήμερα θα το κάνω», προσθέτοντας: «Κάποιοι μάς στοχοποιούν, προκειμένου να εξυπηρετήσουν την πολιτική τους ατζέντα, ή τις πολιτικές τους προτεραιότητες ή ακόμη και να υπονομεύσουν τη διαπραγματευτική μας θέση».

«Θα το εκτιμούσαμε εάν αυτοί οι άνθρωποι μας άφηναν ήσυχους. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε και καθόλου χρόνο για κουτσομπολιό» συνέχισε ο κ. Σχοινάς και υπογράμμισε ότι ο κ. Γιούνκερ «δε χρησιμοποίησε ποτέ τις λέξεις αυτές που του αποδίδονται και δεν είπε ποτέ τίποτα σχετικό».

Τέλος, επανέλαβε ότι η στάση της Επιτροπής δεν είναι «τιμωρητική» απέναντι στο Brexit, αλλά εργάζεται για μία «δίκαιη συμφωνία».