Επιστροφή στην κανονικότητα χαρακτήρισε την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του σε εκδήλωση του κόμματος, στην Κοζάνη.

«Αυτό που έγινε τις τελευταίες ημέρες, με την ψήφο εμπιστοσύνης, με την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, το θεωρώ επιστροφή στην πραγματικότητα. Καλή και έντιμη η συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, ήταν επιβεβλημένη. Αλλά είχε τα όριά της. Ήταν ένας κύκλος που έπρεπε να κλείσει», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως στην κυβέρνηση ανέλαβαν «την ιστορική ευθύνη γνωρίζοντας ότι μπορεί να υπάρχει πολιτικό κόστος, εν αντιθέσει με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν τόλμησαν υπολογίζοντας σε αυτό, τις πολιτικές ισορροπίες και τις πατριδοκάπηλες απόψεις» και συμπλήρωσε ότι «τολμήσαμε να δώσουμε λύση σε μια εκκρεμότητα που ήταν εις βάρος της Βόρειας Ελλάδας, εις βάρος της χώρας».

Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος όσο περνάει ο καιρός θα αντιληφθεί τα μεγάλα πλεονεκτήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία θα βάλει «το τέλος στους αλυτρωτισμούς, στις ανιστόρητες προσεγγίσεις και σε μια κατάσταση που μας περιθωριοποιούσε».

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για σημαντικά μέτρα για την ελληνική οικονομία, όπως η αύξηση του κατώτατου και υπερκατώτατου μισθού, η ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία, που διευκολύνει την καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών και έμεμψε την αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για «ματαίωση των προσδοκιών της ότι η αριστερά θα είναι μια παρένθεση», διαβεβαιώνοντας ότι «η αριστερά είναι και θα είναι παρούσα το επόμενο διάστημα καταθέτοντας τις προτάσεις της για το καλύτερο μέλλον της χώρας».