«Είναι θετικό που ο Πάνος Καμμένος αισθάνθηκε την ανάγκη να δώσει διευκρινήσεις σε ότι εκφράζει προσωπικές απόψεις», δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Την κύρια ευθύνη για θέματα εξωτερικής πολιτικής την έχουν ο πρωθυπουργος και ο υπουργός Εξωτερικών. Εκείνο το οποίο κατά την γνώμη μου παραμένει πολιτικό ζήτημα είναι όταν ο κ. Καμμένος έχει μια μεγάλη διαφοροποίηση, μια διαφωνία για το θέμα της Μακεδονίας και λέει ότι “εγώ θα άρω την εμπιστοσύνη μου στην κυβέρνηση”», συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Αυτό είναι μια μεγάλη αντίφαση σε σχέση με τους τρεις λόγους που προέβαλλε για τους οποίους συγκυβερνάει. Πως λοιπόν έρχεσαι και λες ότι θα άρεις την εμπιστοσύνη σου; Αυτό, είναι μεγάλο πολιτικό λάθος. Η μεγάλη αντίφαση είναι από την πλευρά Καμμένου και δεν θα πρέπει ο ίδιος να κάνει πράξη αυτά που λέει αφαιρώντας την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Παράλληλα επέμεινε ότι η αντίφαση είναι πολιτικό ζήτημα το οποίο ο κ. Καμμένος οφείλει να ξεδιαλύνει καθώς «αυτά ξεφεύγουν από τα όρια».

Όταν ρωτήθηκε για το τι θα γίνει όταν θα έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή ο κ. Σκουρλέτης είπε: «Θεωρώ ότι υπάρχει πλειοψηφία για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και για να μην χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης η παρούσα κυβέρνηση αν τεθεί τέτοιο ζήτημα».