Στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, επιχείρησαν να εισβάλουν βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Oι βουλευτές της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να «κάνουν ντου» στο γραφείο τη στιγμή που βρισκόταν εκεί ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νικολά Ντιμιτρόφ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Νίκος Βούτσης είχε συνα΄ντηση με το Νίκολα Ντιμιτροφ, υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο κ. Βούτσης σχολίασε ότι ηΣυμφωνία των Πρεσπών ήταν μια μεγάλη διεθνής εκκρεμότητα, η οποία έκλεισε μέσα από μία ευρύτερη πλειοψηφία ανοχής που διαμορφώθηκε.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμιτρόφ, να τονίζει ότι οι δύο κυβερνήσεις «βρέθηκαν στη σωστή πλευρά της Ιστορίας», ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στην ελληνική Βουλή.

«Βρεθήκαμε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε μία μικρή Ευρώπη στα Βαλκάνια. Ήταν μία δύσκολη συμφωνία γιατί ήταν μία αλλαγή και οι άνθρωποι αντιστέκονται στις αλλαγές. Αλλά πετύχαμε κάτι εξαιρετικό. Η Συμφωνία έδωσε τέλος σε προκαταλήψεις, ταμπού και στερεότυπα», ανέφερε ο κ. Ντιμιτρόφ.

«Δημιουργούμε ένα μέλλον στενών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, θέτουμε τα θεμέλιά τους και προσωπικά δεν θα ησυχάσω ποτέ αν δεν πείσω όλους όσοι αντιδρούν ότι αυτό που κάναμε ήταν το σωστό», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας και συμπλήρωσε: «Είμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Χρειάζεται η ΕΕ συμμαχίες. Ξεκλειδώσαμε την ειρήνη και στις δύο πλευρές. Αυτό είναι το σωστό και για τα δύο έθνη μας. Δεν μπορεί να είσαι γείτονας με μία χώρα και να μην τη σέβεσαι».

Επίσης, έδωσε έμφαση στη συνεργασία των δύο χωρών, τόσο σε θέματα οικονομίας και ενέργειας όσο και στα θέματα της ασφάλειας στη περιοχή.